Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

15 Sep. 2020 / 19:28

Avocat: Persoane din cadrul unei companii de construcţii, reţinute abuziv

Mai multe persoane din cadrul unei companii de construcţii ar fi fost reţinute abuziv în cadrul unor dosare exclusiv civile, or, arestul acestora nu contribuie în niciun fel la rezolvarea situaţiei investitorilor. Este concluzia avocaţilor care reprezintă interesele unei companii de construcţii. Pe de altă parte, mai mulţi locatari spun că firma le-a gajat apartamentele la bancă ilegal, relatează Mesager.

Compania de construcţii mereu şi-a îndeplinit obligaţiunile faţă de investitorii săi, susţin avocaţii, iar faptele care au fost aduse la cunoştinţă opiniei publice sunt eronate.

„Blocurile au fost construite, toate persoanele care au fost interesate să beneficieze de bunuri, care au achitat fie parţial, fie integral sumele de bani, locuiesc în acele blocuri din anii 2016-2017”, a declarat avocatul companiei, Victor Munteanu.

„Nu au fost cerute 880 de mii, ci un million 300 de mii absolut nefondat şi nejustificat şi era ameninţat că vor fi întreprinse acţiuni chipurile legale de preluare a conducerii companiei”, a menţionat Ala Raievschi, avocată.

Pe de altă parte, unul dintre investitori, Oleg Nemţanu, afirmă că în 2017 a fost nevoit să meargă în instanţa de judecată pentru că nu se puteau intra în posesia bunurilor pe care le-au procurat în 2012 de la compania de construcţii şi care în 2013 trebuiau să fie date în exploatare.

Între timp, mai mulţi locuitori ai blocurilor de pe strada Calea Orheiului susţin că s-au pomenit cu apartamentele construite de companie gajate la bancă.

Acum cinci zile, şase foşti angajaţi ai companiei de construcţii au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile, însă unul s-a ales cu arest la domiciliu. Încheierea a fost pronunţată la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana. Figuranţii în acest dosar sunt învinuiţi de faptul că ar fi prejudiciat 70 de persoane cu circa 50 milioane lei, investite de păgubiţi în noile apartamente din municipiul Chişinău. Mandatele au fost atacate la Curtea de Apel Chişinău.

Comentarii