Ştiri

Sursa imaginii: bizlow.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

16 Iul. 2019 / 17:37

Banii necesari pentru achitarea tuturor tipurilor de indemnizaţii pentru familiile cu copii au fost transferaţi prestatorilor de plăţi

Până în data de 16 iulie banii necesari pentru achitarea tuturor tipurilor de indemnizaţii pentru familiile cu copii au fost transferaţi prestatorilor de plăţi.

Potrivit unui comunicat al Casei Naţionale de Asigurări Sociale, indemnizaţia unică la naşterea copilului în sumă de 19,1 milioane de lei a ajuns la 3021 de beneficiari. Indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani, în sumă de 80,2 milioane de lei, a fost transferată pentru 45 827 de familii.

Indemnizaţia pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 1,5/2 ani a fost transferată în sumă de 27,6 milioane de lei, pentru 38 255 de beneficiari. Pentru indemnizaţia de maternitate au fost transferate 58 de milioane de lei, pentru 2439 de familii, iar pentru indemnizaţia paternală - 1,3 milioane de lei, pentru 298 de persoane.

Potrivit CNAS, până în prezent, a fost efectuat transferul pentru toate prestaţiile sociale, inclusiv ajutorul social şi ajutorul pentru şomaj, dar şi pentru plata pensiilor.

Comentarii