Ştiri

Sursa imaginii: facebook

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

07 Iul. 2020 / 16:57

Biblioteca „Liviu Rebreanu” din capitală a fost renovată

Biblioteca „Liviu Rebreanu" din sectorul Râşcani al capitalei şi-a îmbogăţit colecţia de cărţi cu 350 de exemplare noi. Mai mult, sălile şi încăperile de lectură au fost modernizate. În acest sens, Primăria capitalei a alocat peste 166 de mii de lei. Municipalitatea anunţă că în scurt timp mai multe biblioteci din Chişinău vor fi renovate, iar colecţiile de cărţi - suplininite, relatează Mesager.

„Această reparaţie chiar era o necesitate. S-a schimbat tavanul, podeaua, s-a schimbat ceea ce ţine de electricitate. Totul este încorporat. În această perioadă noi deservim numai cu împrumut la domiciliu şi restul activităţilor le concentrăm pe componentul online”, a menţionat directorul Bibliotecii „Liviu Rebreanu", Lina Eftodii.

Amatorii de lectură ar putea citi în aer liber. Primăria îşi propune să amenajeze o terasă în curtea bibliotecii.

„Am rămas puţin dezamăgit de faptul că proiectul nu a prevăzut şi infrastructura nemijlocită din adiacenţă. Cred că vom găsi resurse financiare pentru a amenaja o terasă în aer liber, ţinând cont de pandemie. Cred că trebuie să utilizăm resursele la maximum, ţinând cont că biblioteca este dotată foarte bine, există un interes şi este practic singura din regiune”, a afirmat Ion Ceban, primarul municipiului Chişinău.

În scurt timp şi alte biblioteci din Chişinău vor fi modernizate.

„Sunt câteva biblioteci pe listă de top, cum ar fi Biblioteca Centrală de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Acolo sunt necesare investiţii enorme pentru reabilitarea clădirii din interior şi exterior. Acum suntem în perioada de finalizare a unei porţiuni a Bibliotecii Lomonosov”, a specificat directorul Bibliotecii municipale „B.P. HASDEU”, Mariana Hajevschi.

Municipalitatea va dona peste 9500 de cărţi pentru 28 de bibilioteci din Chişinău. În acest scop va fi alocat un milion de lei.

Comentarii