Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

22 Feb. 2020 / 19:26

Brigada Infanterie Motorizată "Dacia" a marcat 28 de ani de la fondare

Exerciţii demonstrative de mânuire a armelor şi lupte corp la corp la Cahul. Astfel, Brigada Infanterie Motorizată "Dacia" a marcat 28 de ani de la fondare. Totodată, peste 100 de tineri ostaşi, încorporaţi în unitate, au depus jurământul militar, relatează Mesager.

Tinerii spun că încep un nou capitol în viaţă -  plin de responsabilitate, disciplină şi devotament faţă de Patrie.

„Acest eveniment pentru mine semnifică ceva foarte important. Am depus jurământul militar pentru patrie”; „De acum eu mă simt bărbat, căci deja sunt soldat adevărat. Armata Naţională este bună şi fiecare tânăr de 18 ani trebuie să vină să facă armata”, spun soldaţii.

Părinţii ostaşilor spun că sunt mândri de feciorii lor.

„Chiar am avut lacrimi, căci băiatul meu o să-şi facă datoria pentru patrie. Doresc ca toţi copii să fie sănătoţi şi să aibă răbdare, un an că nu e mult”;„Sunt mândră de feciorul meu, particip pentru prima dată la un astfel de eveniment, admir aceşti tineri” au menţionat părinţii.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării Victor Gaiciuc a declarat că  Brigada „Dacia" se poate mândri cu ofiţeri, sergenţi şi soldaţi bine-pregătiţi, care de fiecare dată demonstrează perseverenţă, curaj şi măiestrie în misiunile pe care le execută.

 „Mă bucur să constat că atât aici, în zona de sud, cât şi în întreaga ţară, sunteţi apreciaţi pentru profesionalismul, devotamentul şi responsabilitatea faţă de meseria de militar, care este una deloc uşoară, dar nobilă”, a declarat Victor Gaiciuc.

Brigada de infanterie motorizată „Dacia" din Cahul a fost creată în 24 februarie 1992, prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova. În 2018, unitatea a fost decorată cu Ordinul de Stat „Credinţă Patriei" clasa I.

Comentarii