Ştiri

Sursa imaginii: usmf.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

19 Ian. 2020 / 18:51

Bustul în memoria unei personalităţi ilustre a stomatologiei naţionale, dezvelit la Chişinău

O personalitate ilustră a stomatologiei naţionale - aşa şi l-au amintit doctorii de renume pe regretatul medic chirurg maxilo-facial, Arsenie Guţan, la zece ani de la trecerea sa în nefiinţă. La Catedra Stomatologie Chirurgicală, pe care Arsenie Guţan a fondat-o în anul 1971, a fost dezvelit şi un bust al regretatului profesor, relatează Moldova 1.

Teodor Popovici şi Arsenie Guţan au lucrat umăr la umăr timp de 50 de ani. Acum profesorul şi-l aminteşte pe colegul său ca pe un chirurg de la Dumnezeu, or operaţiile maxilo-faciale sunt considerate extrem de dificile, la acelaşi nivel cu cele neurochirurgicale.

„Consider că este un eveniment grandios, aşa personalităţi ca Guţan sunt de neînlocuit. El a fost fenomen în adevăratul sens al cuvântului”, susţine academicianul Gheorghe Ghidirim.

„A fost o mare personalitate, de o înaltă inteligenţă. De la el am învăţat chirurgie caligrafică”, a declarat Dumitru Şerbatiuc, şef de secţie la Institutul de Medicină Urgentă.

Arsenie Guţan este autorul a peste 130 de lucrări ştiinţifice, incluzând trei monografii, două invenţii şi 23 de inovaţii.  

Comentarii