Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

15 Dec. 2019 / 19:09

Campania „În Braţele Mamei”

Există poveşti de viaţă care ne oferă adevărate lecţii de curaj şi dorinţă de a învinge greutăţile, indiferent cât de mari nu ar fi. În această săptămână, în cadrul Campaniei „În Braţele Mamei” aţi avut ocazia să cunoaşteţi adevărate eroine, care deşi au dat naştere la o vârstă foarte fragedă, au ales să nu renunţe şi să caute ajutor. Speranţa le-a fost oferită de Centrul maternal „În braţele Mamei” al Misiunii Sociale Diaconia, care de la implementarea proiectului, a reuşit să pună pe picioare zeci de mame tinere.

Maria are doar 15 ani şi e încă un copil cu vise măreţe, însă trebuie deja să îşi crească micuţa. A ajuns la Centrul Maternal „În braţele mamei” în timpul sarcinei şi asta pentru că tatăl copilului a părăsit-o, iar tatăl său vitreg o agresa. Ceea ce îşi doreşte acum, e să poată să-şi crească copilul în siguranţă, relatează Mesager.

„Tatăl al doilea a zis că mă ucide, mama nu mă bătea, dar tata ăsta al doilea mi-a tras o palmă şi eu în loc să plâng rădeam şi el mă făcea în tot felul. Mă sfădeam cu el când eram cu fata gravidă, o bătea pe mama şi a vrut să sară la mine la bătaie”, a declarat Maria.

În timp ce semenii ei se bucurau de o copilărie fericită cu jucării şi căldura părintească, ea era nevoită să doarmă sub cerul liber să să-şi caute de mâncare. Este istoria Anei, o altă eroină a campaniei sociale lansată de Moldova 1.

„Mama a vândut apartamentul, iar banii i-a cheltuit pe băutură. Vecinii mă chemau uneori să mănânc la ei, îmi mai dădeau şi haine. Trăiam pe unde apucam, îmi era foarte greu, iarna deseori dormeam în staţiile de aşteptare”, a spus Ana.

Elena şi soţul său au crescut la orfelinat. Au mers la studii împreună, iar ulterior s-au şi căsătorit. Un timp s-a întreţinut doar din bursa de studii, însă lucrurile s-au schimbat atunci când a venit pe lume băieţelul său. Atunci când a fost copleşită de greutăţi, s-a adresat după ajutor la misiunea Diaconia. Îşi doreşte să fie designer vestimentar. Pentru a-şi continua studiile, oamenii cu suflet mare i-au cumpărat materialele necesare, iar de la Centru a primit în dar o maşină de cusut.

„Fiind studentă am trăit o perioadă la cămin cu soţul meu, el nu a mai vrut să stea cu noi pentru că a spus că se teme de sărăcie şi a plecat peste hotare. Din bursă, din 500 de lei a fost foarte greu să trăiesc şi am înţeles că trebuie să găsesc o creşă sau o grădiniţă”, a declarat Elena.

Rămasă în voia sorţii, cu un copil în braţe, a avut tăria de caracter să meargă înainte, pentru a-şi realiza visul - cel de a deveni învăţătoare. În această săptămână v-am povestit şi despre Irina, fata care a crescut fără părinţi, iar atunci când a aflat că este însărcinată, tatăl copilului a pus-o în faţa unei decizii complicate el sau copilul. Irina a ales micuţul înfruntând toate greutăţile.

„De mică am fost orfană apoi în anii de studii am avut o relaţie cu un băiat care tot era student. Atunci când am aflat că sunt însărcinată şi el a spus să fac alegerea, sau el sau copilul, eu am ales copilul. Văzând că totuşi susţinere nu o sa fie nici din partea lui, nici din partea rudelor pe care nu le am. Am decis să merg la un centru de plasament”, a povestit Irina.

Campania „În braţele mamei” se desfăşoară al 9-lea an consecutiv. Pentru a-şi putea creşte copiii aceste mame au nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi.

„Cea mai mare nevoie pentru beneficiarii din centru sunt produsele de igienă, scutecele, medicamentele, hrana pentru copii dar vrem să discutăm cu fiecare în parte ca sa e dam ceea de ce au nevoie”, a declarat directorul centrului „În Braţele Mamei”, Mihaela Belei.

Cei care doresc să ajute aceste tinere mame să aibă parte de un viitor decent alături de familia sa, pot dona bani prin terminalele de plată, prin edonaţii pe www.diaconia.md sau la numărul de telefon 022 46 32 28.

 

Comentarii