Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

10 Dec. 2019 / 19:10

Campania Moldova 1 „În braţele Mamei”: Povestea Anei din Tighina

În timp ce semenii ei se bucurau de o copilărie fericită cu jucării şi căldura părintească, ea era nevoită să doarmă sub cerul liber, să-şi caute de mâncare. Este istoria Anei, noua eroină a campaniei „În braţele mamei”. A ajuns în Centrul Maternal Diaconia în timpul sarcinii după ce nu mai avea surse de existenţă. Tânăra spune că va munci din greu doar ca să-i poată oferi copilului ei tot de ce nu a avut ea parte. Până atunci fiecare dintre noi îi poate oferi o şansă Anei şi micuţului ei să trăiască fericiţi împreună, relatează Mesager.

Ana are 23 de ani şi este din Bender. Tânăra a rămas fără ajutor după ce mama sa a fost decăzută din drepturile părinteşti, din cauza consumului de alcool, iar alte rude nu are care să o ajute. Încă de mică a fost nevoită să se descurce pe cont propriu, aşa că străzile şi frigul din nopţile petrecute sub cerul liber i-au devenit a doua casă.

„Mama a vândut apartamentul, iar banii i-a cheltuit pe băutură. Vecinii mă chemau uneori să mănânc la ei, îmi mai dădeau şi haine. Trăiam pe unde apucam, îmi era foarte greu, iarna deseori dormeam în staţiile de aşteptare”, îşi aminteşte Ana.

La Centrul Maternal „În braţele mamei” a ajuns deja în timpul sarcinii. Se mai vede uneori cu tatăl copilul doar că nu pot sta împreună, deoarece casă în care se adăposteau uneori e într-o stare dezastruoasă.

„O să stau până când copilul va împlini un an. Nu avem unde să locuim acum. Pe urmă o să încep să lucrez, o să închiriez o locuinţă, dacă tatăl copilului nu ne va ajuta o să mă descurc singură. Aş vrea să-i pot oferi copilului meu tot de ce nu am avut eu parte”, spune Ana.

Dacă vrei să susţii acest program şi alte mame aflate în situaţia Anei donează bani prin terminalele de plată sau prin e-donaţii pe www.diaconia.md sau la numărul de telefon 022 46 32 28. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să crească în braţele mamei.

Comentarii