Ştiri

Sursa imaginii: PRIME.MD

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

19 Apr. 2019 / 19:20

Campania Moldova 1 „Într-un gând de Paşti”: Sprijină-i pe Ana şi Petru Gaidarji care cresc şase copii

Sărbătorile pascale sunt un moment al învierii speranţei pe care îl aşteptăm cu sufletul curat şi inima senină. Nu toţi se pot bucura însă pe deplin de aceste sărbători. În fiecare seară aflaţi istoriile unor familii pentru care un coş cu produse, jucării şi dulciuri le-ar aduce căldură şi lumină în case. Tradiţional, Mesager a lansat, în ajunul sărbătorilor, campania „Într-un gând de Paşti”. Împreună putem readuce bucuria în familiile unde nu s-a mai zâmbit demult, relatează Mesager.

În casa lor dragostea stă în capul mesei. Deşi viaţa le-a adus multe greutăţi în cale, familia Gaidarji din satul Beşalma, Comrat, trece peste fiecare obstacol cu optimism şi cu speranţa în ziua de mâine. Ana şi Petru cresc şi educă împreună şase copii. Casa în care locuiesc este veche şi necesită multe cheltuieli de întreţinere, dar ei nu se plâng, ci muncesc zi de zi pentru a-şi asigura existenţa.

Dimineţile în familia Anei şi a lui Petru Gaidarji încep încă înainte de răsărit. Tatăl împreună cu feciorii hrănesc vieţuitoarele din preajma casei,  în timp ce mama şi fiicele pregătesc micul dejun. Masa începe întotdeauna cu nelipsita rugăciune.

Tatiana este mâna dreaptă a părinţilor. Copila îşi ajută fraţii la pregătirea temelor iar pe părinţi la treburile casnice.

„Dimineaţă ajut copii să se pregătească pentru şcoală, câteodată îi duc şi la grădiniţă. După şcoală, fac focul, când vine rândul meu spăl vesela, fac curat. Într-o familie mare oameni învaţă să se ataşeze unul de altul, este mai multă încredere”, a declarat fiica, Tatiana Gaidarji.

Şi lui Serghei îi place să se facă util.

„Eu ajut să fac focul în sobă, o ajut pe mama să pregătească mâncare, il ajut şi pe tata prin gospodărie. Fratele mai mic şi sora te ascultă? Desigur”, a spus fiul Serghei Gaidarji.

Cele 7 suflete locuiesc într-o casă veche, pe care au moştenit-o. În pofida lipsei lor, familia se bucură de fiecare zi petrecută împreună.

„Serile ajung obosită şi moral, şi fizic, dar cel puţin ne este vesel, unul cântă, altul spune poezii, al treilea se joacă, copii fac gălăgie. Câteodată îi cert, dar dacă nu sunt acasă, parcă nu mă simt bine cu atâta linişte. si eu am crescut într-o familie mare, şi soţul meu la fel. pentru mine asta e ceva normal. Mă mândresc cu soţul şi copiii mei”, spune mama, Ana Gaidarji.

Petru Gaidarji munceşte pe unde apucă ca să le asigure copiilor strictul necesar.

„Mai mult ne descurcăm datorită gospodăriei - avem oi, raţe, găini, seră, grădină de legume mare.  Încerc să le inspir copiilor că mama şi tata sunt fiinţe sfinte. Aşa am fost educat eu”, a menţionat părintele, Petre Gaidarji.  

„Este o familie tânără, si indiferent de greutăţi, ei sunt optimişti. Mă bucură ca ei nu se dau bătuţi si muncesc, cresc copiii. Noi încercăm să îi ajutăm, ei sunt recunoscători pentru orice tip de ajutor, fie că e material, sau un sfat copiii lor merg gratuit la grădiniţă”, a declarat primarul de Beşalma, Valerii Moş.

De curând, Ana Gaidarji a fost nominalizată pentru medalia regională Şanî Ana, un premiu regional oferit mamelor.

Dacă istoria acestei familii nu te-a lăsat indiferent, te îndemnăm să o ajuţi. O poţi face apelând la unul dintre numerele de telefon afişate pe ecran. Poţi suna direct familia Gaidarji la numărul de telefon 060656064 sau poţi lua legătura cu redacţia Moldova 1 la 022723269, iar noi ne angajăm să ducem toate darurile eroilor campaniei noastre.

Comentarii