Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Mai 2019 / 18:00

Campanie de dezinsecţie şi deratizare în subsolurile blocurilor de locuinţe din Chişinău

În perioada mai-octombrie, serviciile municipale de profil desfăşoară lucrări de deratizare şi dezinsecţie în subsolurile blocurilor de locuinţe din capitală. Potrivit Primăriei municipiului Chişinău, urmează a fi prelucrată circa 1,7 mil. m² de suprafaţă.

Până la data curentă s-a intervenit în circa 950 de blocuri locative, din totalul de 3500 din aflate în gestiunea întreprinderilor municipale, inclusiv în cele administrate de gestionarii privaţi. În anul 2019, din bugetul municipal au fost alocaţi 1,2 milioane lei pentru acţiuni de dezinsecţie şi deratizare a fondului locativ.

Lucrările sunt contractate de Regia locativ-comunală, în bază de concurs şi sunt executate de către operatorul economic SRL „Servicii Urbane”. După finalizarea campaniei enunţate, se va interveni suplimentar, conform solicitărilor locuitorilor municipiului Chişinău.

De asemenea, în perioada de referinţă, Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” va executa lucrări de protecţie a spaţiilor verzi din Chişinău, în special în parcuri, scuaruri şi în zonele de odihnă, împotriva larvelor de căpuşe şi a insectelor. Lucrările sunt organizate pe timp de noapte, iar în dependenţă de rezultat, intervenţia este repetată peste 14 zile.

Comentarii