Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

08 Dec. 2019 / 18:25

Campanie Moldova 1: Află povestea Cătălinei – tânără mamă care visează să aibă o casă

„În braţele mamei” - este genericul unei campanii sociale, menită să ofere ajutor mamelor singure, orfane sau minore, care nu au posibilitatea să îşi întreţină micuţii. Iniţiativa aparţine Misiunii Sociale „Diaconia”, care din 2010 până în prezent a ajutat peste o mulţime de cupluri mamă-copil, aflate în situaţii de criză. Şi în acest an, postul public de televiziune se alătură acestei iniţiative, pentru că ne pasă de viitorul acestei ţări şi credem că doar cu eforturi comune putem să oferim un strop de speranţă celor mai trişti decât noi. În cadrul campaniei cei de acasă vor avea ocazia să cunoască poveştile de viaţă impresionante ale unor mame, care actualmente sunt ajutate să depăşească situaţia de criză, precum şi istorii de succes, relatează Mesager.

Cătălina are 17 ani şi a crescut doar cu mama. Tatăl le-a părăsit la scurt timp după ce s-a născut. Acum un an a întâlnit un băiat şi a rămas însărcinată. Aşa a venit pe lume fetiţa ei.

Tatăl copilului este militar în termen şi nu poate să le fie alături, iar mama Cătălinei a plecat peste hotare pentru a-şi câştiga existenţa. Nu au o casă unde să locuiască, aşa că în septembrie a ajuns la Centrul maternal „În braţele mamei”.

„Noi ne-am dus la gazdă cu mămica şi cu fata, acolo ne-au dat voie pentru că au spus că nu am 18 ani şi fata e tot minoră şi nu ne-au dat voie să stăm la gazdă. Au spus de la Primărie că nu sunt condiţii şi ne-au trimis încoace”, a spus Cătălina.

Dincolo de greutăţile prin care trece, Cătălina nu s-a gândit niciodată să renunţe la copil. Tot ce are mai scump acum este fetiţa ei pe care o creşte cu multă căldură şi grijă.

„După clasa a noua am terminat şcoala, m-am dus să învăţ de croitoreasă, am vrut să învăţ de frizeriţă, dar erau ocupate locurile, acum vreau ca ea să crească mai mărişoară şi să mă duc să învăţ mai departe profesie”, a spus mama.

Acum, visul ei cel mare este să aibă o casă în care să poată locui cu toată familia. O casă reală, nu una făcută din puzzle.

Cei care vor să ofere o mână de ajutor Cătălinei o pot face apelând la numărul de telefon: 022 463 228, sau accesând site-ul diaconia.md. Împreună putem oferi o şansă fiecărui copil să crească în braţele mamei.

Comentarii