Ştiri

Sursa imaginii: zugo.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

01 Aug. 2020 / 16:45

Canicula afectează şi animalele de la Grădina Zoologică

Canicula este problematică şi pentru animalele de la ZOO. Astfel, cei de la Grădina Zoologică, care au grijă de necuvântătoare apelează la diferite metode pentru a le răcori. Fie că e vorba de umbră, duşuri reci, mâncare un pic mai răcoritoare, animalele mai fac băi în bazinele cu apă aflate pe teritoriul grădinii, iar în unele cuşti funcţionează aparatele de aer condiţionat. Îngrijitorii se asigură că toată vietăţile de la menajerie se simt cât mai bine posibil, relatează Moldova 1.

Urşii, lupii polari, dar şi leopardul zăpezilor sunt animalele care suportă cel mai greu canicula.

„Animalele care mai greu suportă au voalierele amenajate cu aer condiţionat, cum ar fi leopardul zăpezilor. Li se oferă mâncare un pic mai răcorită, nu îngheţată, căci ele pot să se îmbolnăvească. Animalele sunt supravegheate permanent de îngrijitori şi de medicii veterinari. Ne străduim să funcţioneze toate bazinele, toate havuzurile, toate voalierele practic sunt amenajate cu bazine de apă, unde se schimbă apa de două-trei ori pe zi. Toate voalierele au şi partea umbroasă, unde animalele pot să se ascundă la umbră”, a menţionat Olga Iuzvac, şef secţie la Grădina Zoologică.

Din cauza căldurii, unele animale se ascund la umbră, aşa că vizitatorii nu le pot vedea pe toate.

„Animalele mele preferate sunt maimuţelele, deoarece îmi place cum se caţără, se mai distrează şi ele aşa”; „Sunt multe animale şi le cunosc şi eu, le văd în realitate, nu doar în desene animate”; „Animalul meu preferat este leul, pentru că el este unul dintre cele mai puternice animale”, spun copiii.

„E foarte bine, foarte super, e minunată atmosfera. Este umbră, este plăcut”; „Am ieşit puţin că mai mult stăm în casă. Plimbăm copilul micuţ, el nu a văzut încă animale”, spun oamenii.

Şi plantele de la Grădina Botanică sunt afectate de vremea toridă.

„Din fericire, Grădina Botanică are un sistem de irigare pentru colecţii şi ne străduim în această perioadă să utilizăm sistemul ăsta de irigare prin care protejăm colecţiile. Plantele alpine sunt mai vulnerabile sau cele din regiunea mediteraneană”, a specificat Tatiana Sârbu, şefă de laborator la Grădina Botanică.

 Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea va fi caldă, dar pe alocuri vor cădea şi precipitaţii.

 

Comentarii