Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

15 Feb. 2019 / 19:00

Caz de violenţă la o grădiniţă din capitală: Primăria s-a autosesizat

Imagini revoltătoare la grădiniţa numărul 46 din capitală - o educatoare a fost filmată cum loveşte de mai multe ori un copil, până ce acesta cade. Scenele terifiante au fost surprinse de către un părinte. Motivul invocat de educatoare a fost că a avut o săptămână stresantă, relatează Mesager.

Din imaginile video se vede cum copiii sunt antrenaţi într-o activitate, iar, la un moment dat, un băieţel care s-a îndepărtat de grup este lovit peste umăr şi tras violent de mână. Micuţul agresat cade la podea, iar după ce l-a ridicat, educatoarea îl scutură brutal, îi mai trage o palmă, moment în care fetiţa de alături tresare.

În înregistrare se aud nemulţumirile educatoarei pentru că băieţelul a ieşit din rând, în timp ce restul copiilor învăţau un cântec. Contactată telefonic, directoarea instituţiei spune că regretă cele întâmplate şi că va lua măsuri în privinţa educatoarei.

Din spusele directoarei grădiniţei, Ecaterina Baduret, părinţii băieţelului agresat sunt indignaţi şi de faptul că imaginile au fost făcute publice, fără acordul lor.

Primăria capitalei s-a autosesizat pe acest caz. Într-un comunicat de presă, administraţia locală anunţă că, pentru a stabili circumstanţele cazului şi impactul situaţiei asupra copilului, a fost creat un grup de lucru din reprezentanţi ai Direcţiei generale educaţie, cultură, tineret şi sport, ai Centrului Republican de Asistenţă Psihopedagogică şi Centrului Psiho-Socio-Pedagogic municipal, iar specialiştii deja au acordat asistenţă psihologică copilului agresat, cât şi părinţilor acestuia.

Comentarii