Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

21 Noi. 2020 / 19:30

Ce cred oamenii despre purtarea măştilor în spaţiile publice deschise

Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie în spaţiile publice deschise de pe teritoriul municipiului Chişinău, în condiţiile în care autorităţile au constatat o tendinţă crescătoare a ratei de infectare cu noul Coronavirus. Decizia a fost luată de Comisia extraordinară de sănătate publică Chişinău şi impune obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele prezente în spaţiile deschise aglomerate, din târguri, pieţe, intituţii publice, terase, zone de agrement şi locuri de pelerinaj. De asemenea, masca trebuie purtată în gări, autogări şi staţii de autobuz, relatează Mesager.

Unii oamenii susţin că este foarte important să respectăm toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19, inclusiv purtarea măştii de protecţie în spaţii publice deschise.

„Eu sunt de acord că trebuie să purtăm mască în locurile închise. Încă nu mi-am format o părere despre importanţa purtării măştii în locuri deschise, dar atâta timp cât este obligaţiune, respect, în primul rând pentru a mă proteja pe mine, în al doilea rând pentru a-i proteja pe cei din jurul meu”; „Mulţi oameni încă nu înţeleg cât de serioasă este epidemia, dar cred că o să i-a cunoştinţă de decizia luată şi o să poarte toţi măşti”, spun oamenii.

Chiar dacă frica de infectare este mare, sunt şi din cei care susţin o altă părere.

„Nu sunt de acord, pentru că oricum, dacă era să ne îmbolnăvim, ne îmbolnăveam de la aceea că ne atingem de acelaşi mâner de uşă sau că respirăm. Oricum o purtăm sub nas şi respirăm cu nasul, oamenii tuşesc”; „Eu nu cred în boală cum nu cred nici alţii”, spun oamenii.

În context, autorităţile au anunţat că vor continua verificările inopinate în piețe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport, pentru a vedea cum sunt păstrate normele de siguranță: termometria, dezinfectanți, distanța prevăzută, purtarea măștilor.

Menţionăm că municipiul Chişinău se regăseşte în lista localităţilor în care este stabilit gradul de alertă cod roşu, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului pandemic.

Comentarii