Ştiri

Sursa imaginii: radiochisinau.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

18 Feb. 2020 / 17:00

CtEDO a condamnat din nou Federaţia Rusă în cazul fermierilor din Dubăsari

O nouă victorie la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru fermierii din Dubăsari, acesta a recunoscut Federaţia Rusă vinovată de încălcarea dreptului de proprietate sau folosinţă asupra cotelor de teren în raport cu fermierii din Republica Moldova, transmite Moldova 1.

Astfel, CEDO a dispus încasarea unui prejudiciu de 63 de mii de euro pentru cei 42 de reclamanţi. În iulie 2018, Curtea de la Strasbourg a pronunţat o altă hotărâre unde a dat câştig de cauză altor peste 1600 de proprietari de terenuri agricole. Atunci Federaţia Rusă a fost obligată să achite 2,789 de milioane de euro, pentru că ultimii nu şi-au putut prelucra pământurile.

Problema terenurilor agricole, aflate după traseul rutier Tiraspol-Dubăsari-Râbniţa a apărut în 1998, atunci când administraţia de la Tiraspol a instalat în mod ilegal posturi pe traseul Tiraspol - Râbniţa.

La finele sezonului agricol din anul 2004, reclamanţilor li s-a interzis accesul spre proprietăţile lor, astfel aceştia au suportat pierderi de zeci de milioane de lei.

Comentarii