Ştiri

Sursa imaginii: mecc.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

26 Mai 2020 / 18:15

Circul din Chişinău a devenit parte a unei întreprinderi de stat

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) a definitivat procesul de reorganizare a Întreprinderii de Stat O.C.I. „Moldova-Concert” prin absorbţia Societăţii pe Acţiuni „Circul din Chişinău”. Scopul reorganizării persoanelor juridice prin procedura de fuziune (absorbţie) constă în păstrarea şi dezvoltarea Circului din Chişinău ca edificiu de importanţă naţională.

Procedura va avea ca urmare optimizarea cheltuielilor de administrare şi gestionarea eficientă a patrimoniului public aflat în administrarea întreprinderilor supuse reorganizării.

Totodată, fuziunea întreprinderilor nominalizate va consolida activităţile economico-financiare şi manageriale ale bunurilor proprietate de stat şi administrarea acestora prin intermediul unei singure întreprinderi.

Amintim că edificiul Circului din Chişinău a fost inaugurat în 1981, având cea mai mare sală de spectacole din Republica Moldova în formă de amfiteatru, cu o capacitate de 1900 de locuri şi arenă cu diametrul de 13 metri. Începând cu anul 2014, după o pauză de aproximativ 10 ani, Circul din Chişinău şi-a reluat activitatea prin relansarea spectacolelor de circ şi inaugurarea arenei mici.

În 2019, MECC în comun cu Delegaţia Uniunii Europene a demarat prin intermediul Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, procedura de reabilitare a arenei mari a Circului din Chişinău.

Comentarii