Ştiri

Sursa imaginii: radiochisinau.ro

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

15 Mar. 2019 / 14:59

Comerţul ilicit cu ţigarete moldoveneşti în România este în scădere

Comerţul cu ţigarete provenite din Moldova şi ajunse ilegal în România este în scădere. Tendinţa este confirmată atât de datele statistice, cât şi de cel mai recent studiu în domeniu. Analiza făcută de compania de cercetare Novel Research, privind piaţa ilicită a ţigaretelor din România, arată o diminuare cu 8,1 puncte procentuale a ponderii produselor din tutun provenite din Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Serviciului Vamal.

Directorului adjunct al Serviciului Vamal, Grigore Ioniţov, spune că sectorul tutunului este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, prin urmare, un comerţ legitim înseamnă şi colectări integrale la buget. Pentru consolidarea capacităţilor instituţionale şi operaţionale în combaterea flagelului, a fost suplinit numărul de ofiţeri specializaţi în prevenirea traficului ilicit cu ţigarete şi a echipamentelor tehnice speciale.

Potrivit Serviciului Vamal, 78% din totalul de peste 207 mii de ţigarete reţinute în acest an au fost depistate de câinii specializaţi ai Vămii. Instituţia preconizează creşterea numărului de câini specializaţi în detectarea produselor din tutun.

 

Comentarii