Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

17 Sep. 2020 / 09:00

Concurs de design pentru monedele comemorative şi jubiliare, emisia 2021

Banca Naţională a Moldovei (BNM) a lansat un concurs de design pentru monedele jubiliare şi comemorative, emisia 2021. La concurs pot participa toţi cetăţenii care au atins vârsta de 18 ani, precum şi persoanele juridice, care îşi pot expune viziunea grafică asupra viitoarelor monede.

 Vor fi acceptaţi numai participanţii care vor prezenta proiecte de design pentru cel puţin două tematici. Numărul de desene prezentate de un participant pentru o tematică nu este limitat. Participanţii sunt obligaţi să respecte drepturile de autor şi cele conexe. Prin participare, autorul designului îşi exprimă acordul cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Criteriile de bază pentru selectarea proiectelor prezentate se referă la originalitate, creativitate şi coerenţa elementelor de design, astfel încât să fie posibilă executarea acestora pe suprafaţa monedelor.

Cerinţele privind designul monedelor, condiţiile de examinare şi evaluare, modul de remunerare, inclusiv alte detalii importante, sunt expuse în Procedura de elaborare a designului pentru monedele jubiliare şi comemorative, emisia 2021.

Informaţiile detaliate despre monedele jubiliare şi comemorative emise până în prezent de Banca Naţională a Moldovei pot fi vizualizate la link-ul: https://www.bnm.md/ro/content/monede-comemorative

Termenul-limită de depunere a proiectelor de design este 9 octombrie 2020, ora 14:00.

Comentarii