Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

10 Aug. 2020 / 17:12

Concurs de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru 2021-2023

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a lansat astăzi un nou concurs de selectare a proiectelor ce vor fi finanţate din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională în perioada anilor 2021-2023. Secretarul de stat al instituţiei Dorin Andros a declarat în cadrul unui briefing că în următoarele două săptămâni se vor desfăşura campanii de informare în toate raioanele ţării pentru a-i anunţa pe participanţi care sunt condiţiile concursului şi ce criterii trebuie să întrunească pentru a fi selectaţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Eligibili pentru finanţare din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională în această perioadă vor fi autorităţile publice locale, dar ca element inovativ vor fi eligibili inclusiv alte entităţi de drept public, cum ar fi ministerele, agenţiile, pentru că ele sunt responsabile de implementarea politicilor sectoriale, dar nu există de obicei alte programe şi proiecte care ar putea finanţa iniţiativele acestor instituţii. Totodată, avem o măsură care va oferi posibilitatea de finanţare pe diferite proiecte pentru ONG-uri şi sectorul privat”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Mediului şi Dezvoltării Regionale, Dorin Andros.

Potrivit lui, costul proiectelor diferă de la cinci până la 50 de milioane de lei. Bugetul total alocat pentru această perioadă este în jur de 660 de milioane de lei.

„Vor fi alocate aceste resurse financiare pentru trei programe. Programul numărul unu - „Competitivitate” - va fi finanţat cu circa 180 milioane lei, programul numărul doi - „Dezvoltare urbană” - cu circa 180 de milioane de lei şi programul numărul trei - „Infrastructură regională”  - cu circa 240 milioane lei”, a mai declarat Dorin Andros.

Concursul se va desfăşura în perioada 10 august-1 martie.

Comentarii