Ştiri

Sursa imaginii: stirileprotv.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

17 Sep. 2019 / 17:37

Concursul pentru funcţia de procuror general iniţiat de CSP ar putea fi sistat

Concursul pentru funcţia de procuror general iniţiat de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) ar putea fi sistat. Asta, după ce deputaţii au votat modificarea Legii Procuraturii, în varianta propusă de Ministerul Justiţiei, iar candidatul la funcţia de procuror general va fi selectat de către CSP, dar în baza unei liste propusă de Ministerul Justiţiei, relatează Mesager.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul Maia Sandu a declarat că votarea în două lecturi a modificărilor la Legea Procuraturii, în formula propusă de Guvern, demonstrează că actuala guvernare are curaj, argumente şi motivaţie să demonteze vechiul sistem din justiţie şi a făcut apel la potenţialii candidaţi, oameni cu verticalitate din domeniu, să aplice la această funcţie. Maia Sandu a precizat că concursul CSP lansat pe data de 9 august, la care şi-au prezentat dosarele şapte candidaţi, a fost oprit.

Amintim că deputaţii din opoziţie au criticat aceste modificări, subliniind că noile prevederi vor submina independenţa Procuraturii Generale. Deputaţii democraţi au anunţat că vor sesiza Curtea Constituţională.

Comentarii