Ştiri

Sursa imaginii: vectoreuropean.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

22 Noi. 2020 / 12:43

Condiţii mai bune cu sprijinul Ungariei la un centru de plasament pentru copii

Speranţă şi bucurie pentru cei mai trişti decât noi. Casa de copii orfani şi abandonaţi „Mama Margherita” din capitală va putea găzdui micuţii în condiţii la standarde europene. În acest sens, Ambasada Ungariei în Republica Moldova a investit zece mii de euro pentru refacerea învelişului termic deteriorat al instituţiei. Totodată, în încăperi au fost instalate aparate de aer condiţionat cu filtre de purificare, necesare pe timp de pandemie, relatează Moldova 1.

Ion a ajuns la casa de copii atunci când avea zece ani, iar acum este cel mai mare dintre cei opt băieţi beneficiari ai instituţiei. Potrivit micuţului, orfelinatul unde îşi petrece întreaga copilărie i-a devenit a doua casă.

Lucrările de renovare a învelişului termic au început la sfârşitul lunii iunie şi în doar patru luni casa de copii orfani şi abandonaţi a devenit mai confortabilă pentru micuţi. Potrivit conducerii instituţiei, echipamentul nou pentru încălzirea încăperilor va permite să se facă economie de bani.

La ceremonia de inaugurare a lucrărilor a participat şi ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sandor Szabo.

„Avem relaţii politice, dar şi prieteneşti foarte bune între ţările noastre, iar în februarie ministrul de externe al Ungariei a fost în vizită în Republica Moldova şi s-a întâlnit cu episcopul Chişinăului, care i-a şi spus despre această casă şi despre lucrărilre de reparaţie necesare. Ministrul a reacţionat imediat şi, chiar dacă Ungaria este o ţară mică, va continua să ajute prin fapte concrete”, a declarat ambasadorul Ungariei în Moldova.

În total, pentru lucrările de îmbunătăţire termică la casa de copii orfani şi abandonaţi „Mama Margherita”, Ambasada Ungariei în Republica Moldova a alocat zece mii de euro.

Comentarii