Ştiri

Sursa imaginii: national.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

24 Mar. 2019 / 14:38

Conducătorii căruţelor şi a motocultoarelor, instruiţi de poliţişti

Vor să prevină accidentele rutiere, produse din cauza neechipării corespunzătoare a căruţelor şi a motocultoarelor. Conducătorilor de astfel de vehicule sunt instruiţi de poliţişti. Actiunea este organizată de angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare în comun cu cei ai inspectoratelor raionale de poliţie. Cei care nu se vor conforma regulilor riscă amenzi de pina la 600 de lei, relatează Moldova 1.

Acţiunea de informare a inceput in satul Bădiceni, Soroca. Poliţiştii le-au vorbit şoferilor despre comportamentul pe care trebuie să îl aibă în trafic, modul de deplasare, capacitatea încărcăturii, echiparea mijloacelor de transport cu elemente reflectorizante şi amenzile pe care riscă să le achite pentru admiterea neregulilor.

„Am afat cum trebuie să ne purtam cu motobloacele, care, ce are, căruţe, să nu încălcam legea şi dacă o s-o încălcăm o să rămânem fără nimic”, „Peste 20 de ani am cal şi căruţă şi ştiu regulele acestea, iată ei că încalcă, aici merge drumul central motocicliştii, iata el trebuie să permită la căruţaşi, dar el merge”, „Eu am şi automobil şi ştiu să mă comport cu tehnica, mă interesează dacă trebuie de înregistrat şi numerele acestea de înmatriculare. Trebuiesc plătite, trebuie de depus cerere?”, „Am înţeles că să nu încărcăm de un metru şi jumate mai sus să nu punem, să lăsăm 50 de cm întro parte, 50 în alta, iată numere să ne pună. Nu am ştiut de numere”, au spus persoanele implicate în trafic.

Poliţiştii au distribuit căruţaşilor şi celor care conduc motocultoare veste cu elemente reflectorizante, pe care sunt obligaţi să le poarte atunci când conduc pe drumurile publice.

„La remorcă motocultoarelor este necesar să aibă frână pentru remorcă deoarece sunt foarte multe cazuri unde din cauza remorcei se produce accident rutier, din lipsa franei. A fost adus la cunostinţă şi modul de înregistrare a mijloacelor de transport de tracţiune animală. Înregistrarea transportului acestuia depinde de adminsitraţia locală, aici se fac careva registre se dau numere de înmatriculare sau se face cu vopsea pe oblonul din spate. Ficare cetăţean care deţine acest mijloc de transport de tracţiune animală este obligat să vină la primărie să-l înregistreze”, a menţionat ţeful plutonului de patrulare NORD „Soroca- Floreşti”, Gavril Ghilaş.

Pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere conducătorii de vehicule cu tracţiune animală şi a motocultoarelor riscă amenzi de la 150 la 600 de lei, iar conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate se sancţionează cu până la 25 mii de lei.

Comentarii