Ştiri

Sursa imaginii: Agora.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

15 Mar. 2019 / 11:30

Consiliul Audiovizualului va monitoriza corectitudinea lingvistică a 13 posturi de televiziune

Consiliul Audiovizualului va monitoriza, în perioada martie-aprilie 2019, corectitudinea lingvistică a 13 posturi de televiziune, relatează Radio Moldova Actualităţi.

CA va identifica cele mai grave şi frecvente erori de exprimare, urmând ca acestea să fie expuse public, însoţite şi de variantele corecte.

Direcţia de monitorizare TV din cadrul CA va monitoriza emisiunile de ştiri, operele cinematografice (subtitrările), mesajele verbale pentru care îşi asumă responsabilitatea jurnaliştii, prezentatorii, moderatorii, producătorii de la posturile tv şi emisiunile pentru copii. Intervenţiile şi secvenţele verbale ale invitaţilor în studio şi vox-urile nu vor fi supuse monitorizării.

CA susţine că prin aceste monitorizări urmăreşte scopul asigurării patrimoniului cultural-lingvistic în serviciile media audiovizuale şi realizarea angajamentului asumat în Planul Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, unde se menţionează despre necesitatea efectuării unor monitorizări tematice la capitolul protejării patrimoniului cultural-naţional.

Comentarii