Ştiri

Sursa imaginii: poză simbol

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

18 Feb. 2020 / 16:00

Consumatorii de energie termică vor achita facturi mai mici pentru luna februarie

Plata pentru factura la energia termică, în luna februarie, o să fie mai mică cu 25-30 % comparativ cu perioada analogică a anului trecut şi cu cea a lunii precedente. În caz contrar conducerea „Termoelectrica”, va fi demisă. O declaraţie în acest sens a fost făcută de şeful statului, Igor Dodon.

„În urma sutelor de mesaje ale locuitorilor municipiului Chişinău, care şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de faptul că au primit facturi cu preţuri majorate pentru încălzire pentru luna ianuarie, am convocat astăzi la Preşedinţie o şedinţă de lucru cu factori de decizie de la „Termoelectrica”, primăria mun. Chişinău şi „Moldova-Gaz” pentru a clarifica situaţia”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele ţării a dispus efectuarea unei analize profunde a situaţiei, asta în contextul în care în luna trecută s-au înregistrat temperaturi înalte, iar preţul la gazele naturale nu s-a majorat.

De cealaltă parte directorul „Termoelectrica” Veaceslav Eni, dă asigurări că luna viitoare preţurile pentru facturi vor fi mai mici. 

„Considerăm că a fost o speculaţie, deoarece preţurile în comparaţie cu anul precedent este cu 15% mai mic, a fost respectat tot procesul tehnologic ceea ce ţine de livrarea agentului termic şi temperatura, Una din probleme a fost facturarea la 32 la 36 de zile. În februarie o să fie calculat 27 de zile şi la sigur o sa fie de la 25 la 30 la suta factura mai ieftină”, a subliniat Veaceslav Eni.   

De precizat că la începutul lunii februarie, consumatorii de energie termică s-au arătat indignaţi de faptul că au trebuit să achite mai mult pentru furnizarea energiei termice.

Comentarii