Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

14 Aug. 2020 / 16:00

Conţinut de nitraţi în legume la magazinele din ţară

Cel mai mic conţinut de nitraţi este în roşii, castraveţi, pătrunjel, ardei dulce, salată şi mărar. Asta arată rezultatele unui studiu de laborator realizat în perioada iunie-iulie de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, cu suportul Fundaţiei Est-Europene, relatează Mesager.

Expertizei au fost supuse 87 de probe de legume, verdeţuri şi fructe din opt reţele de supermarketuri din municipiile Chişinău şi Cahul, nu şi cele comercializate în pieţele agricole.

Acelaşi studiu arată că dovleceii, varza nouă şi ridichea roşie sunt produsele cu cel mai mare nivel de nitraţi expuse în comercializare şi prezintă un pericol pentru sănătate.

Comentarii