Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

26 Mar. 2020 / 13:29

Zboruri charter: 439 de conaţionali au revenit acasă

Alţi 439 de conaţionali au revenit acasă în ultimele 24 de ore, fiind asigurate, de către autorităţile naţionale, zboruri charter din Anglia şi Franţa, dar şi un culoar tranzit din Federaţia Rusă. Poliţiştii de frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău, dar şi cei din punctul de trecere Otaci, şi-au îndeplinit misiunile întocmai cerinţelor impuse pe linia identificării cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, precum şi minimalizării riscului de răspândire a bolii. La fiecare conaţional s-a măsurat temperatura şi s-a solicitat includerea datelor de contact corecte în fişele epidemiologice. La fel, s-a informat despre sancţiunile prevăzute de lege odată cu încălcarea regimului de autoizolare şi s-a reamintit îndemnul că în această perioadă să evite deplasările, întâlnirile cu rudele, prietenii sau alte activităţi care nu sunt urgente.

Prin tranzitarea teritoriului Ucrainei şi intrarea în ţară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 10 mijloace de transport care au transportat 35 de cetăţeni moldoveni, repatriaţi din Federaţia Rusă. În Aeroportul Internaţional Chişinău au fost consemnate la intrarea în ţară două rute charter din Anglia şi din Franţa, fiind aduşi acasă 404 cetăţeni moldoveni.

Revenim cu apelul către conaţionalii, care sunt în străinătate şi au nevoie de asistenţă şi informaţii în contextul pandemiei COVID-19, înainte de a planifica călătoria să contacteze misiunile diplomatice sau oficiul consular din statul în care se află.

Totodată, atenţionăm persoanele care intră în Republica Moldova că sunt obligate:

• Să completeze cu date veridice fişa epidemiologică;

• Să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile;

• Să nu părăsească locul de autoizolare.

Pentru nerespectarea cerinţelor indicate persoanele vor fi atrase la răspundere:

Contravenţională, conform art.76/1 se sancţionează cu amendă în mărime de la 22 500 lei pînă la 25 000 lei, sau, Penală, conform art.215 se sancţionează cu amendă în mărime de la 36 000 lei pînă la 50 000 lei sau cu închisoare de pînă la 7 ani.

 

Comentarii