Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

15 Iul. 2020 / 10:58

COVID-19 în Moldova: Alte trei persoane au fost răpuse de infecţie

Alte trei persoane au fost răpuse de COVID-19 în ultimele 24 de ore, iar bilanţul persoanelor decedate a ajuns astfel la 658. Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) informează că 346 de persoane sunt internate în stare gravă, dintre care 27 sunt conectate la aparate de respiraţie asistată, alte 998 sunt în stare de gravitate medie, pe când celelalte sunt în stare satisfăcătoare.

Potrivit MSMPS, a decedat o femeie de 73 ani din raionul Cahul. Femeia suferea de hipertensiune arterială cronică, cardiopatie hipertensivă, fibrilaţie atrială cronică.

Cea de-a doua victimă este un bărbat de 74 ani din raionul Taraclia, internat pe 10 iulie la Institutul de Medicină Urgentă. Bărbatul avea hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Cel de-al treilea deces a fost înregistrat la un bărbat de 70 ani din raionul Rîşcani, internat pe 6 iulie la Spitalul Raional Rîşcani. Victima suferea de hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă gr.III.

Totodată, ministerul informează că alte 265 de persoane au fost tratate şi externate. În total, de la începutul pandemiei 13.298 de persoane s-au vindecat de COVID-19.

 La Centrul COVID-19 din Chişinău au fost internate 78 de persoane cu suspecţie la COVID-19.

În total, în Republica Moldova au fost confirmate 19.708 cazuri de infecţie cu noul Coronavirus, dintre care 1328 în regiunea transnistreană.

Comentarii