Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

04 Iul. 2020 / 10:12

COVID-19 în Moldova: Încă un medic a fost răpus de infecţie

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova patru persoane au fost răpuse de COVID-19, iar una dintre victime este medic. Până acum, 26 de lucrători medicali au pierdut lupta cu noul Coronavirus. Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) informează că 435 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 30 sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată.

„Cu regret, anunţăm trecerea în nefiinţă a dlui Ion Hanganu, în vârstă de 72 de ani din raionul Făleşti. El a fost internat pe 14 iunie la Spitalul Clinic Republican. Dl Ion Hanganu a activat în calitate de medic de familie în cadrul Centrului de Sănătate Pîrliţa, raionul Ungheni. Exprimăm sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au cunoscut”, se arată în comunicatul ministerului.

MSMPS a făcut publică şi informaţia referitoare la celelalte decese.

A decedat o femeie de 81 ani din Chişinău, internată pe 19 iunie la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Femeia suferea de hipertensiune arterială, fibrilaţie atrială tahisistolitică.

De asemenea, un bărbat de 88 de ani din raionul Călăraşi confirmat pozitiv cu COVID-19 a pierdut lupta cu viaţa. Potrivit MSMPS, bărbatul urma tratament la domiciliu sub supravegherea medicului de familie.

Familia a refuzat spitalizarea, pacientul fiind imobilizat la pat de cinci ani de zile. Comorbidităţi: boală cerebrovasculară, hipertensiune arterială gr. III, AVC cu paraplegie, indică ministerul.

Cea de-a patra victimă este un bărbat din raionul Nisporeni, internat la Spitalul Clinic Republican pe 22 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, insuficienţă cardiacă cronică.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chişinău au fost internate 74 de persoane cu suspecţie la COVID-19. Alte 303 persoane au fost tratate şi externate. În total, 10 396 de persoane s-au vindecat.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul pandemiei în Republica Moldova au fost confirmate 17 445 cazuri de infecţie cu noul Coronavirus, dintre care 1250 în regiunea transnistreană.

 

Comentarii