Ştiri

Sursa imaginii: captură video:privesc.eu

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

29 Mar. 2020 / 17:55

COVID-19: Moldexpo va fi transformat în spital

Centrul Internaţional de Expoziţii Moldexpo va fi transformat în spital pentru pacienţi. Anunţul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu, după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

„Am vorbit despre desfăşurarea unui spital, centru de triere. Acest spital va fi la Moldexpo. Specialiştii au evaluat situaţia pe loc, până miercuri va fi acest spital acolo, vor fi 700 de paturi. Sunt cinci mii de metri pătraţi, sunt capacităţi de a asigura intimitatea, elemente care separă pacienţii, este sistem de ventilaţie bun acolo, deci acest spaţiu corespunde necesităţilor pentru a amplasa un spital, să zicem, de câmp. Până miercuri seara, maxim joi, această unitate medicală va fi desfăşurată. Credca dacă va fi dinamica actuală a numărului de cazuri confirmate, acest spaţiu ne va trebui începând de săptămâna viitoare şi ne va folosi ca centru de triere la prima etapă”, a declarat premierul.

Potrivit datelor prezentate de Ion Chicu, pe parcursul a 24 de ore au fost prelevate 246 de probe, sunt 32 cazuri noi confirmate de coronavirus, unul de import din Bulgaria şi 31 – locale. 

În total, în ţara noastră sunt 263 de cazuri confirmate de COVID-19. 13 persoane au fost în total tratate şi externate, iar 250 stau acum în instituţiile medicale pentru tratament.

Comentarii