Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

13 Feb. 2020 / 13:34

Ziua Mondială a Radioului, marcată de jurnaliştii de la Radio Moldova

Comunitatea internaţională marchează astăzi Ziua Mondială a Radioului. Sloganul din acest an este „Radioul şi diversitatea”. Reporterul Moldova 1 a vizitat colegii de la Radio Moldova, care au sărbătorit în faţa microfoanelor, informând publicul.

Cristina Popescu face parte din marea familie a radioului naţional de 13 ani.

„Este o parte importantă pentru că aici ne creştem şi copii. În special reporterii şi jurnaliştii care sunt tinere mămici îşi aduc copii şi muncesc împreună cu copii aici după grădiniţă, după ore”, a povestit realizatoarea emisiunii „Loc de Dialog”, de la Radio Moldova, Cristina Popescu.

Şi alţi jurnalişti de radiodiodifuziune spun că sunt consacraţi profesiei.

„Indiferent de tehnologiile avansate în domeniul IT, radioul va rămâne ceea ce a fost de la început de a informa lumea şi de a fi aproape de sufletele tuturor celor care ne ascultă”, consideră redactorul-prezentator, Maricica Munteanu.

„Este o zi nu doar a noastră, este o zi şi a ascultătorilor noştrii fideli, care sunt alături de noi de luni până vineri. Este o zi importantă pentru că în primul rând trebuie să-ţi iubeşti munca”, a spus prezentatoarea emisiunii „Matinal Naţional”, Cristina Zavulan-Jovmir.

„Simţim pulsul şi palpitaţiile ascultătorului pe online şi chiar după cadru, pentru că ne telefoneză în fiecare dimineaţă, nu numai să ne spună „bună dimineaţa” să ne laude, să ne aducă şi nişte critici să ne mai dea nişte repere”, afirmă Victor Balaniuc, prezentator al emisiunii „Matinal Naţional”.

Radio Moldova marchează evenimentul printr-un program special.

„Am început de dimineaţă cu rubrici speciale. Cu alţi colegi din ţări diferite care ne vorbesc despre importanţa radioului. Noi astăzi avem şi mai multe emisiuni în care consemnăm acest fapt de la calitatea tehnică până la produsul nostru. Tema zilei este diversitatea or, Radio Moldova, ca un post public este foarte divers”, a menţionat directorul Radio Moldova, Veaceslav Gheorghişenco.

Ziua Mondială a Radioului este sărbătorită deja al noulea an consecutiv, în amintirea primei emisii a postului Naţiunilor Unite, care a avut loc în 1946. UNESCO a recunoscut radioul drept cel mai accesibil mijloc de comunicare în masă din lume.

Comentarii