Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

17 Oct. 2020 / 20:26

Cum sunt respectate măsurile sanitare în sălile de sport şi fitness

Majoritatea cluburilor de sport activează la capacitate redusă, după ce numărul clienţilor s-a redus în jumătate. Administratorii acestora însă rămân optimişti şi speră că temperaturile scăzute îi vor readuce pe oameni la antrenamentele din sălile de sport, relatează Moldova 1.

Purtarea obligatorie a măştii, măsurarea temperaturii şi dezinfectarea mâinilor - sunt doar câteva dintre măsurile stricte impuse la intrarea într-o sală de sport.

„Venim cu mască, ne dezinfectăm, când ajungem la loc scoatem tot, păstrăm distanţa socială. E mai complicat desigur, dar vrem sa fim sănătoşi”. „Frecventarea clubului fitness influenţează direct asupra imunităţii şi plus: sunt mult mai puţini doritori şi este larg”, spun oamenii.

„Avem diferite săli, unde sunt opt-1zece persoane şi avem o sală unde sunt până la 15-20 maximum. Dacă în grup ajungeau la 25 de persoane 30 chiar în sala cea mare, acum sunt 12 maximum 13 persoane”, a precizat Alexei Buzu, administrator club de fitness.

Anastasia este în clasa a patra, dar de trei ori pe săptămână frecventează cu stricteţe clubul de sport. „Trei ani de când fac acest sport. Îmi place boxul, deoarece trebuie să mă apăr de cei care vin brusc şi încearcă să mă atace. Vreau să fiu şi sănătoasă”, a spus Anastasia Moleşteanu, clientă club de fitness.

„Evident că la antrenamente vin mai puţini. Dacă până la apariţia virusului COVID-19 zilnic aveam câte şapte-opt antrenamente, acum sunt patru, trei. Sunt zile când nu avem nicio persoana la antrenament”, a relatat Alexandru Ceban, antrenor de box.

Dacă până la declanşarea pandemiei clubul de sport era fecventat lunar de 1600 de persoane, acum numărul clienţilor cu greu ajunge la 800. Chiar şi în aceste condiţii, administraţia a fost nevoită să majoreze numărul de angajaţi, pentru a asigura respectarea măsurilor de protecţie.

„Aceeaşi dereticare, dar sunt mai mulţi angajaţi pentru a dezinfecta toate aparatele după fiecare persoană. Este antrenorul de gardă în sală care dacă vede că două persoane se ocupă concomitent la acelaşi aparat se apropie şi le distanţează”, a precizat Alexei Buzu, administrator club de fitnes.

Sălile de sport şi de fitness din Republica Moldova şi-au reluat activitatea pe 15 iunie, după ce trei luni au fost închise din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Comentarii