Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

21 Noi. 2020 / 21:10

Cursă pe biciclete în susţinerea bolnavilor de cancer

Nu a renunţat la vise chiar dacă se află într-o luptă inegală cu moartea. Vorbim de Luke Grenfell-Shaw, un tânăr de 26 de ani din Marea Britanie, bolnav de cancer, care şi-a propus să facă înconjurul lumii pe o bicicletă cu două locuri. Astfel, ajuns în Republica Moldova a început să descopere locurile frumoase. Astăzi mai mulţi biciclişi l-au ajutat să parcurgă un traseu de aproximativ 50 de km, ajungând până la Orheiul Vechi, relatează Mesager.

Eugen Culibaba a venit împreună cu soţia şi cei doi copii la o plimbare cu bicicletele. Bărbatul spune că în aşa mod doreşte să încurajeze persoanele bolnave de cancer şi să le demonstreze că nu sunt singuri.

„Am văzut pe Facebook un anunţ că va fi o cursă pentru a susţine persoanele care sunt bolnave de cancer şi a decis să susţinem aceste persoane împreună cu familia, sperăm să ajungem măcar până la ieşire din oraş împreună cu copiii”, a menţionat Eugen Culibaba, participant.

Din aproximativ 20 de ciclişti, la final au ajuns doar cinci. Unul dintre ei este şi Victor Artişev, care practică ciclismul de mult timp. Tânărul spune că pentru el această cursă, cel mai probabil este ultima în acest sezon, pentru că deja este destul de frig.

„Nu ştiu cum să ajung acasă. Cred că o să urc în maşină. În sezonul acesta de vreo două ori am fost, dar nu ştiu, e vânt sau temperatura este prea rece”, a spus Victor Artişev.

Luke Grenfell-Shaw este un tânăr care suferă de cancer în fază terminală. Astfel, el şi-a luat inima în dinţi şi a hotărât să facă înconjurul lumii şi să îşi trăiască viaţa la maximum, demonstrându-le şi altora că speranţa nu moare niciodată.

„Nu a fost foarte greu să ma deplasez pentru că astăzi nu am bagaje, dar am o echipă foarte bună care mă susţine şi cred că este un lucru foarte plăcut. Mi-au plăcut, în primul rând, oamenii din Republica Moldova, care sunt foarte buni şi amabili. Aici m-am întâlnit cu nişte oameni extraordinari”, a menţionat Luke Grenfell-Shaw.

Tânărul va mai sta în ţara noastră aproximativ trei zile după care îşi propune să ajungă cu bicicleta în Ucraina, Rusia, Georgia, Asia Centrală şi India, iar punctul final al călătoriei va fi capitala Chinei, oraşul Beijing.

Comentarii