Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

26 Mai 2020 / 19:00

Cursele regulate de pasageri nu au fost reluate din lipsă de cereri

Deoarece din 1 iunie, Piaţa Centrală din capitală şi cea din Bălţi îşi redeschid porţile pentru cumpărători, unii comercianţi s-au grăbit astăzi să-şi amenajeze tarabele şi gheretele. În transportul internaţional de pasageri lucrurile stau deocamdată pe loc. Deşi sunt permise de astăzi, cursele regulate nu au fost reluate din lipsă de cereri, relatează Mesager.

Chiar dacă a fost permisă reluarea activităţii transportului feroviar, gara de trenuri din capitală a fost de dimineaţă practic pustie. Din trenul de pe linia Chişinău-Ungheni au coborât nu mai mult de 30 de oameni.

Totuşi, transportul feroviar internaţional, deocamdată nu circulă.

„Pe intern, trenurile şi aşa circulau, nu era o problemă. Gara funcţionează în regim normal, sunt respectate regulile, se intră doar cu mască, sunt evitate aglomeraţiile. Cât priveşte circulaţia trenurilor pe rutele internaţionale, vor fi reluate în momentul în care o decizie similară vor lua şi statele vecine”, a spus Constantin Olteanu, de la serviciul de presă al Gării Feroviare.

Administraţia gării trebuie să respecte mai multe măsuri de protecţie, iar trenurile sunt dezinfectate după fiecare cursă.

În caz că planificaţi o călătorie cu transportul feroviar, trebuie să ţineţi cont că vor exista reguli speciale. În primul rând, va fi ajustat orarul de călătorie şi numărul unităţilor de transport, pentru a evita aglomerarea de persoane. În plus, toţi pasagerii sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie, iar la îmbarcare le va fi verificată temperatura.

Din 1 iunie va activa şi Piaţa Centrală. Comercianţii s-au grăbit să facă ultimele pregătiri pentru redeschidere.

Unii oameni sunt nerăbdători să meargă după cumpărături la piaţă, alţii sunt de părere că aceasta va deveni o sursă de infecţie.

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că întreprinderile din sectorul HoReCa, dar şi sălile de sport îşi vor relua activitatea din 15 iunie. Deocamdată, nu se cunoaşte când va fi permisă redeschiderea centrelor comerciale.

Comentarii