Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

25 Mai 2019 / 18:00

De Ziua internaţională a copiilor dispăruţi a fost lansată o campanie socială

Fuga de acasă nu este o soluţie - acesta este mesajul noii campanii sociale „Copil + Stradă - libertate sau iluzie?” Iniţiativa, venită din partea Inspectoratului General al Poliţiei (IGP) de Ziua internaţională a copiilor dispăruţi, îşi propune să informeze copiii şi comunitatea despre riscurile la care se supun minorii abandonându-şi familia şi să reducă numărul cazurilor de fugă de acasă sau din centrele de plasament, relatează Mesager.

Autorităţile îşi propun să îmbunătăţească comunicarea între părinţi şi copii în vederea prevenirii cazurilor de abandon.

„Copiii cred că nu sunt înţeleşi, nu sunt auziţi, de aceea se organizează aceste evenimente pentru a informa copiii că în stradă nu există soluţii, în stradă de fapt sunt alte probleme. Doar o comunicare eficientă poate depăşi acele probleme cu care se confruntă copiii. Părăsirea familiei de către un copil nu este o tragedie doar a familiei, este o tragedie a întregii societăţi”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, secretara de stat a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.  

„Avem statistici care ne arată ca 97 de procente de copii care intră in circuitul justiţiei sunt acei care au abandonat casa, care au abandonat şcoala şi de asta am hotărât să sensibilizăm opinia publică în vederea neadmiterii abandonului de către copii şi minori”, a menţionat şeful IGP, Alexandru Pânzari.

Oamenii realizează gravitatea problemei şi speră că numărul minorilor care văd fuga de acasă drept o soluţie va fi redus la zero.

Anul trecut, peste 580 de copii au ales să fugă de acasă sau din instituţii de plasament.

Comentarii