Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

23 Mai 2020 / 11:19

De Ziua Parlamentului, instituţia îşi aşteaptă vizitatorii în regim on-line

Astăzi este sărbătorită Ziua Parlamentului Republicii Moldova, iar publicul va putea vizita instituţia în regim on-line. Tururi ghidate virtuale vor fi lansate pe paginile oficiale ale Legislativului de pe reţelele de socializare.

Primii vizitatori on-line sunt aşteptaţi la ora 12.00. Publicul va putea vizualiza tururi virtuale în 360° ale Muzeului Parlamentului, sălii Europa, sălii de şedinţe plenare şi a celei pentru conferinţe de presă.

Istoria Legislativului şi activitatea acestuia va fi redată în videografice şi fotografii de pe parcursul celor 29 de ani. Pentru elevi şi tineri, va fi lansat concursul de mesaje video ”Un Parlament - O Ţară!” şi quizz-uri captivante. Conducerea Parlamentului şi a fracţiunilor parlamentare vor adresa mesaje de felicitare.

În dimineaţa zilei de astăzi, deputaţii şi angajaţii Secretariatului Parlamentului au fost întâmpinaţi cu felicitări. Totodată, mesajul de felicitare a fost proiectat şi pe ecranele din holurile instituţiei legislative.

Ziua Parlamentului este sărbătorită pe 23 mai, când în 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Comentarii