Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

24 Sep. 2020 / 17:27

Desfăşurarea expoziţiilor, festivalurilor şi târgurilor agricole este permisă

Se admite desfăşurarea expoziţiilor, festivalurilor şi târgurilor agricole specializate. Este decizia Comisiei Naţionale Extraordinarăe pentru Sănătate Publică (CNESP), care s-a întrunit astăzi în şedinţă. Membrii CNESP au stabilit mecanismul de gestionare a crizei pandemice la nivel naţional ca urmare a ajustării criteriilor pentru aprecierea situaţiei epidemiologice şi a racordării acestora la metodologiile aplicate la nivel internaţional.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, a fost permisă desfăşurarea activităţilor cu prezenţa spectatorilor în incinta instituţiilor teatral-concertistice şi a caselor de cultură. Decizia finală de a redeschide instituţiile de cultură va aparţine fondatorilor, doar după ce vor întruni toate regulile menţionate în instrucţiunea CNESP.

Numărul spectatorilor va fi limitat la 50% din capacitatea sălilor, cu respectarea distanţei între persoane de cel puţin 1.5 metri. Purtarea măştilor va fi obligatorie pe toată durata evenimentului, care nu va depăşi două ore.

Gradele de alertă corespunzătoare nivelului de risc al transmiterii virusului COVID-19 vor fi atribuite la nivel teritorial, în funcţie de mai mulţi indicatori, care vor fi calculaţi de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) o dată la 14 zile. În baza acestora, comisiile teritoriale de sănătate publică vor stabili măsurile de sănătate publică corespunzătoare gradului de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

În funcţie de evoluţia şi tendinţa situaţiei epidemiologice pivind infecţia COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Cinci ani de la tragedia din Colectiv

Ştiri / Internaţional

30 Oct. 2020 / 19:51

Cinci ani de la tragedia din Colectiv

Omagiu la locul de veci al Doinei şi Ion Aldea-Teodorovici

Ştiri / Cultură

30 Oct. 2020 / 19:37

Omagiu la locul de veci al Doinei şi Ion Aldea-Teodorovici

Andrei Năstase: Poţi alege să aducem Moldova spre normalitate

Ştiri / Electorala

30 Oct. 2020 / 19:00

Andrei Năstase: Poţi alege să aducem Moldova spre normalitate

Îndemnul candidatului Tudor Deliu

Ştiri / Electorala

30 Oct. 2020 / 17:57

Îndemnul candidatului Tudor Deliu

Vezi arhiva