Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

15 Sep. 2020 / 18:01

Digitalizarea serviciilor publice, o prioritate a mai multor instituţii de stat

Digitalizarea serviciilor publice este o prioritate pentru mai multe instituţii de stat. Subiectul a fost discutat în cadrul unui webinar on-line. Astfel, conducătorii instituţiilor publice au vorbit despre oportunităţile şi provocările în trecerea de la servicii publice tradiţionale la E-servicii. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, care au prezentat cele mai bune practici privind utilizarea serviciilor electronice, dar şi investitori străini care îşi dezvoltă activitatea în ţara noastră. Webinarul a fost organizat de Agenţia de Investiţii în parteneriat cu Agenţia Internaţională de Cooperare a Germaniei, relatează Mesager.

„Am obiectivul să facem ca totul să fie posibil on-line, toate serviciile să fie la distanţă şi eu să am zero contact cu cetăţenii, doar prin sistemele electronice pe care urmează să le creăm”, spune directorul adjunct al Agenţiei Servicii Publice Eugeniu Ursu.

„Datorită platformei MConect, noul sistem de monitorizare electronică a vânzărilor care este implementat de Serviciul Fiscal de Stat o să dinamizeze piaţa de prestare a serviciilor şi de vânzare a bunurilor fără prezenţa aparatelor de casă şi de control”, a spus directorul adjunct al Agenţiei de Guvernare Electronică, Gheorghe Ursoi.

„Aceste iniţiative de digitalizare a tot felul de servicii pe care instituţiile statului le oferă considerăm că suntem pe calea cea dreaptă. Pe lângă dezvoltarea serviciilor, sistemelor informaţionale, este importantă partea aplicativă”, declară directoarea Agenţiei de Investiţii, Rodica Verbeniuc.

Comentarii