Ştiri

Sursa imaginii: primul.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

12 Aug. 2020 / 19:40

Diplome pentru voluntarii care au ajutat municipalitatea în perioada pandemică

Tineri de nota 10. Vorbim de mai mulţi voluntari din capitală, care în perioada stării de urgenţă au fost alături de familiile şi persoanele cu dizabilităţi aflate în impas. Tinerii au distribuit produse de primă necesitate şi alimente şi au bătut oricând la uşa celor care aveau nevoie de ajutorul lor. În semn de recunoştinţă pentru implicare, municipalitatea le-a înmânat diplome de onoare, relatează Mesager.

Deja de peste două luni, Irina Jitneac merge la familii care au copii cu necesităţi speciale şi îi tunde. Frizeriţa, originară din capitală, spune că lunar merge la aproximativ 20 de copii.

„Am început să activăm din 1 iunie de Ziua Copilului şi am luat decizia să nu ne mai oprim şi să jutăm copilaşii care au nevoie”, a povestit Irina Jitneac.

De la sfârşitul lui martie, voluntarii au livrat persoanelor aflate în impas produse alimentare de la cantinele sociale, medicamente celor izolaţi la domiciliu, dar şi echipamente de protecţie.

„ Facem pachete şi le ducem la oameni nevoiaşi”; „Am distribuit pensionarilor produse de primă necesitate. Este trist că aceşti oameni nu au apropiaţi care să-i ajute”; „ Să fiu voluntar nu a fost o decizie, ci o chemare din interior”, au spus voluntarii.

Acţiunile de voluntariat au fost iniţiate în colaborare cu angajaţii Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Sănătate a capitalei şi în urma solicitărilor parvenite la linia verde.

„De la linia verde porneşte totul. Noi preluăm apelul, verificăm informaţia şi după aceasta se fac colete şi se duc la persoanele care au nevoie”, a menţionat Dumitru Godorov, coordonator al liniei verzi.

Potrivit autorităţilor municipale, în prezent, în realizarea proiectelor iniţiate de municipalitate participă peste 500 de voluntari.

Comentarii