Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

21 Oct. 2020 / 10:26

Directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, concediat din nou

După ce pe 17 septembrie a fost restabilit în funcţia de director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” (SCR), Anatol Ciubotaru a fost concediat din nou. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), pe 19 octombrie, contractul individual de muncă al directorului a expirat.

„Contractul individual de muncă nr. 55 din 16 octombrie 2015 al lui Ciubotaru a expirat pe 19 octombrie 2020. Au fost încetate raporturile de muncă cu acesta, conform Ordinului nr.173, P.1, din data de 17 octombrie 2020. Ordinul a fost adus la cunoştinţa salariatului, pentru care a semnat”, precizează MSMPS.

Reprezentanţii ministerului au mai menţionat că Anatol Ciubotaru a adresat o scrisoare, prin care solicită prelungirea contractului de muncă pentru încă şase luni.

„Aprobarea cererii este contrară legii, deoarece potrivit prevederilor art. 82 lit. i) din Codul muncii, contractul individual de muncă încetează în circumstanţe ce nu depind de voinţa părţilor în caz de atingere a vârstei de 65 de ani de către conducătorul unităţii de stat, inclusiv municipale, sau al unităţii cu capital majoritar de stat”, a scris MSMPS.

Anatol Ciubotaru a fost demis din funcţie pe 24 martie după ce a testat la un laborator privat patru medici care lucrau cu bolnavii de COVID-19 din secţia de terapie intensivă a SCR. Atunci, premierul Ion Chicu declara că decizia de a face modificări la nivelul managementului SCR a fost luată cu scopul „de a spori capacităţile instituţiei de a face faţă provocărilor epidemiologice”. În locul lui Anatol Ciubotaru a fost numit director Andrei Uncuţa.

Comentarii