Ştiri

Sursa imaginii: ZiarulNational.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

15 Apr. 2019 / 19:16

Dorin Chirtoacă acuză Procuratura de intentarea unui dosar politic pe numele său

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, învinuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată, acuză Procuratura că i-ar fi intentat un dosar politic. Liderul liberal spune că procurorii anticorupţie au cercetat separat probele din dosarul iniţial şi cel deschis pe numele său, iar documentele care i-ar demonstra nevinovăţia, nu ar fi considerate drept probe. Procuratura Anticorupţie spune că nu comentează declaraţiile lui Dorin Chirtoacă pentru a nu crea polemici, relatează Mesager.

Dorin Chirtoacă spune că în anul 2015, procurorii au ridicat de la Direcţia Transport a Primăriei, studiul de fezabilitate şi caietul de sarcini pentru amenajarea parcărilor cu plată. Însă aceste documente nu au fost incluse în dosarul din 2017, în care are statut de inculpat.

„Sunt probe conform afirmaţiilor Procuraturii, documentelor procuraturii, atunci, despre ce vorbim? Ăsta e evident dosar politic”, a spus Dorin Chirtoacă.

„Nu este evident că Procuratura a fabricat şi a falsificat dosarul? Dacă ei spun în lista probelor că aceste documente trebuie să fie în dosar şi le prezintă ca probă, dar de fapt ele nu sunt în dosar şi ele se găsesc în altă parte, în alt dosar”, a mai adăugat fostul primar al capitalei.

Procuratura Anticorupţie nu a comentat declaraţiile lui Dorin Chirtoacă pentru a nu crea polemici prin intermediul instituţiilor mass-media. Săptămâna trecută, serviciul de presă al Procuraturii a comunicat pentru Moldova 1 că documentele prezentate de către Dorin Chirtoacă nu sunt recunoscute drept probe. În mai 2017, fostul primar al Chişinăului, a fost reţinut pentru trafic de influenţă. Liberalul este învinuit că i-ar fi dat indicaţii viceprimarului, Nistor Grozavu, cu ce companie să semneze contractul de amenajare a parcărilor. 

Comentarii