Ştiri

Sursa imaginii: zdg.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

05 Aug. 2020 / 10:00

Dosarul Metalferos: 16 persoane puse sub învinuire cu demersuri la arest

Şaisprezece figuranţi, reţinuţi acum două zile în dosarul privind fraudarea SA „Metalferos”, au fost puşi oficial sub învinuire. Procuratura Generală anunţă într-un comunicat de presă că le-a înaintat învinuirea pentru escrocherie şi spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în proporţii deosebit de mari, în interesul unei organizaţii criminale.

Fiind audiaţi de procurori, învinuiţii, printre care şi patru poliţişti, nu şi-au recunoscut vina.

Totodată, Procuratura Generală informează că „procurorii au depus în instanţa de judecată demersuri, solicitând aplicarea în privinţa tuturor persoanelor învinuite a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile, urmând ca magistraţii să se pronunţe pe parcursul zilei de astăzi”.

Amintim că, luni, Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, cu suportul Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI, au desfăşurat o serie de acţiuni de urmărire penală la sediul Inspectoratului Naţional de Investigaţii al MAI, precum şi la sediile firmelor-căpuşă şi intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziţionate metalele, iar banii - lichefiaţi.

 

Comentarii