Ştiri

Sursa imaginii: procuratura.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

21 Ian. 2020 / 14:33

Droguri ascunse în apropiere de şcoli şi grădiniţe. Patru tineri, inclusiv un minor, au fost reţinuţi

Doi bărbaţi cu vârstele cuprinse între 22 şi 29 de ani, o femeie cu vârsta de 23 ani şi un minor de 17 ani au fost reţinuţi de forţele de ordine. Potrivit Procuraturii, tinerii acţionau în cadrul unui grup criminal organizat, în scop de producere, contrabandă şi circulaţie ilegală a drogurilor sintetice, estimate la peste 150 mii lei

În perioada documentării, au fost acumulate probe care indică asupra faptului că aceştia au creat o reţea de comercializare pe internet a drogurilor de tip sintetic, prin intermediul aplicaţiei Telegram. Rolul de administrator l-au atribuit unui membru al grupării cu cunoştinţe în domeniul tehnologiilor informaţionale.

Drogurile erau ascunse în locuri alese după reguli stricte, în apropierea şcolilor, grădiniţelor, iar coordonatele şi fotografiile cu acestea erau transmise centralizat operatorului care administra totul de la distanţă.

Urmare a percheziţiilor efectuate de oamenii legii, la domiciliul persoanelor documentate, au fost depistate şi ridicate mai multe tipuri de droguri, peste 500 pacheţele destinate ambalării drogurilor, un cântar electronic la scara mică, mai multe carduri bancare, telefoane mobile, calculatoare şi alte dispozitive electronice de comunicare prin intermediul cărora erau administrate şi gestionate platformele de comunicare şi conturile electronice de plată.

Doi dintre tinerii implicaţi în această schemă, au primit mandate de arestare, iar dacă vinovăţia le va fi demonstrată, ei riscă de la 7 la 15 ani închisoare.

Comentarii