Ştiri

Sursa imaginii: moldpres.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

23 Oct. 2020 / 11:03

Echipamente de protecţie împotriva COVID-19 pentru instituţiile rezidenţiale

Şase instituţii rezidenţiale din ţara noastră vor fi dotate cu echipament de protecţie, dezinfectanţi, măşti cu ecran transparent, dar şi monitoare ce conţin video informativ pentru prevenirea şi combaterea epidemiei de COVID-19. Este vorba de centrele din Bălţi, Bădiceni, Brânzeni, Cocieri, Hânceşti şi Orhei. Astfel, atât beneficiarii instituţiilor rezidenţiale, cât şi angajaţii acestora vor primi materiale de protecţie individuale graţie proiectului "Siguranţa şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi psihosociale din instituţii în perioada pandemiei de COVID-19", finanţat de Uniunea Europeană, informează Moldova 1.

„Cele şase instituţii rezidenţiale sunt în proces de reformare şi persoanele cu dizabilităţi, şi intelectuale, şi psihosociale, sunt în aşteptarea unei vieţi de calitate în cadrul comunităţilor. Acest ajutor de urgenţă va contribui la asigurarea dreptului persoanelor cu dizabilităţi din instituţie la sănătate, informare, dar şi la reclamarea abuzurilor, încălcărilor”, a menţionat Ludmila Malcoci, director Keystone Moldova.

„Vom dona echipamente de protecţie individuală pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi psihosociale şi angajaţii din şase instituţii rezidenţiale. Vor fi asiguraţi cu măşti, mănuşi, ochelari protectori, viziere, dezinfectant şi încălţăminte de protecţie”, a declarat Peter Michalko, ambasadorul UE în Moldova.

Poiectul va dura şapte luni şi prevede un buget total de 60 de mii de euro. În cadrul acestuia, în instituţiile rezidenţiale urmează să fie desfăşurate şi activităţi de informare despre măsurile de prevenire şi protecţie în contextul pandemiei de COVID-19.

Comentarii