Ştiri

Sursa imaginii: poză simbol

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

30 Sep. 2020 / 17:57

Elevii din Chişinău ar putea face sport mai aproape de casă

Consilierii muncipali din fracţiunea Platforma DA, de comun acord cu mai multe federaţii sportive din ţară, au venit cu iniţiativa ca sălile sportive şi terenurile şcolilor să fie folosite de copiii care locuiesc în preajma instituţiilor de învăţământ. Acum copiii sunt nevoiţi să se deplaseze în diferite zone al oraşului, departe de locul de trai. Iniţiativa a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă, informează Mesager.

„Ce prevedea acest regulament? Că doar copiii din şcoli aveau acces la antrenamente, dar din momentul în care va fi aprobat acest proiect de decizie, vor avea acces şi copiii care locuiesc în preajma şcolilor”, menţionează Ruslan Verbiţchi, consilier municipal din partea Platformei DA.

„Copiii vor putea să facă sport gratuit pe tot teritoriul municipiului. Statutul Federaţiilor va creşte. În cadrul acestor antrenamente vor fi selectaţi copii care pot să facă faţă la nivel naţional, să prezinte ţara noastră la competiţii europene”, susţine Eugen Musalimov, vicepreşedintele Fedaraţiei Naţionale de Kickboxing.

Autorii acesteia vor propune spre examinare Consiliului Municipal Chişinău şi un şir de amendamente la Regulamentul privind gestionarea clădirilor cu altă destinaţie decât cea locativă.

Comentarii