Ştiri

Sursa imaginii: odimm.org

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

14 Mar. 2019 / 16:52

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a USM a împlinit 55 de ani la fondare

Cunoaşterea limbilor şi a literaturii străine a rămas una din preferinţele tinerilor din ţara noastră. Limbile moderne sunt în topul celor mai solicitate specialităţi. Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii de Stat din Moldova împlineşte 55 de ani la fondare. Evenimentul a fost marcat prin trecerea în revistă a celor mai frumoase realizări, dar şi printr-un şir de comunicări ştiinţifice la care au fost invitaţi profesori din ţară şi de peste hotare, relatează Mesager.

Zorina Mândrilă a îndrăgit limbile străine încă din copilărie. Acum studiază  engleza şi franceza la Univeristatea de Stat din Moldova.

Cunoaşterea bună a acestor culturi a făcut-o să aplice la un program de schimb academic cu o Universitatea din Elveţia.

„Departamentul de lingvistică romanică şi comunicare interculturală la care studiez mi-a oferit posibilitatea să aplic la diferite burse, la diferite stagii peste hotare”, a declarat studenta, Zorina Mândrilă.

Studenţii recunosc că limbile străine îi ajută să-şi găsească mai uşor un loc de muncă bine plătit.

„Eu învăţ engleza limba franceză şi engleza şi consider că anume aceste limbi sunt esenţial în viaţă, acestea sunt cele mai întrebate de obicei la angajarea unui job”, a spus studenta, Marina Copăcel.

„Este foarte interesant, cunoşti lucruri noi, cunoşti cuvinte, cunoşti unele reguli care poate se aseamănă cumva în limba noastră”, a declarat studenta Nina Efros.

„Foarte mulţi studenţi sunt de deja angajaţi chiar pe parcursul studiilor sau în rezultatul stagiilor profesionale, pentru că ei simt altfel aplicarea în practică a cunoştinţelor pe care le obţin”, a spus doctorul habilitat, Ludmila Zbanţ.

La Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine învaţă 900 de studenţi, iar cea mai solicitată specialitate este engleză-germană.

„O limbă străină este o posibilitate nouă de a cunoaşte un popor, de a cunoaşte cultura acestui popor şi de a putea lucra în acest domeniu. Profesorii noştri merg la traininguri şi stagieri peste hotare, de asemenea şi studenţii noştri pleacă prin programe Erasmus”, a declarat decanul Facultăţii de Limbi Străine din cadrul USM, Viorica Lifari.

Invitatul special al conferinţei ştiinţifice internaţionale a fost profesorul emerit al Universităţii din Strasbourg, Georges Kleiber.

„Fiecare limbă uneşte valorile umane, istorice şi culturale. Limbile străine sunt un atu, deci nu poţi să înveţi o limbă străină fără să faci conexiuni cu alte limbi”, a spus profesorul emerit al Universităţii din Strasbourg, George Kleiberg.

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii de Stat din Moldova a fost fondată în martie 1964.

Comentarii