Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.md: captura video

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

23 Aug. 2019 / 18:48

Familia lui Iurie Luncaşu nu exclude versiunea „determinării la sinucidere” a omului de afaceri

Familia omului de afaceri Iurie Luncaşu, găsit împuşcat în cap la sfârşitul săptămânii trecute, susţine că nu exclude versiunea „determinării la sinucidere”, având în vedere progresul bolii „scleroză multiplă” şi a impactului emoţional pe care l-ar fi avut asupra acestuia unele „învinuiri nefondate” care ar fi fost publicate în presă în ultimul timp. Declaraţiile au fost făcute, în numele familiei Luncaşu, în cadrul unei conferinţe de presă, de către Igor Fraihman, care s-a prezentat a fi un prieten al omului de afaceri şi al familiei acestuia, relatează Mesager.

„Desigur, nu sunt medic, dar sunt sigur că stresul nu a făcut decât să agraveze avansarea stării acestuia. În ultima perioadă de timp, în mass-media au apărut învinuiri nefondate în adresa lui Iurie, care foarte mult i-au agravat starea fizică şi psihic-emoţională. El, într-adevăr, foarte mult îşi făcea griji din cauza acestor publicaţii”, a declarat Igor Fraihman, apropiat al familiei Luncaşu.

Igor Fraihman a menţionat că familia a angajat un avocat care va analiza toate informaţiile eronate apărute în presă care ar fi putut genera consecinţele tragice.

„Pentru iubitorii de teorii ale conspiraţiei nu a existat nicio presiune nici din punct de vedere profesional, nici financiar, nici la alt nivel, care ar fi putut provoca asemenea consecinţe tragice”, a spus Igor Fraihman.

Potrivit lui Fraihman, Luncaşu desfăşura şi multe activităţi de caritate, fără a le da publicităţii. Fraihman a respins şi mai multe informaţii false difuzate în spaţiul public, precum că afacerile lui Luncaşu ar fi fost clădite pe maşinaţii şi scheme ilegale şi că acesta Luncaşu s-ar fi aflat în relaţii de rudenie cu Vlad Plahotniuc.

Informaţia precum că omul de afaceri Iurie Luncaşu a decedat în seara zilei de 17 august a apărut în presă duminică, a doua zi după tragedie. Dosarul a fost deschis pentru „omor intenţionat” de către procurorii Oficiului Buiucani, Procuratura Chişinău, iar după două zile de anchetă a fost transferat la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, invocându-se „caracterul complex al cauzei penale".

Comentarii