Ştiri

Sursa imaginii: Realitatea.md: captură video

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

12 Iun. 2019 / 14:00

Flashmob în faţa Ambasadei Rusiei din Chişinău

De Ziua Naţională a Federaţiei Ruse, în faţa Ambasadei Rusiei din Chişinău a avut loc un flashmob, organizat de către Asociaţia Unirea-ODIP. Aceştia au cerut retragerea Armatei Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Participanţii la flashmob au scandat lozinci: „Armata Rusă, afară”, „Rusule, nu uita, că Moldova nu-i a ta”, „Putin Vova, ia-ţi armata din Moldova”, „Jos ocupaţia”, „La mulţi ani, plecaţi acasă”.

„Nu vrem ca ei să sărbătorească uitând că au o armată aici, probabil acei militari aflaţi în regiunea transnistreană vor să sărbătorească şi ei acasă alături de familiile lor. Venim aici în fiecare an cu revendicarea de a retrage armata Rusie de pe teritoriul Republicii Moldova pentru că acest lucru înseamnă ocupaţie, sfidarea teritoriului naţional, acest lucru este ilegal şi nu vom înceta să facem acest lucru niciodată, până când Armata Federaţiei Ruse va fi retrasă. În acelaşi timp condamnăm intervenţia Rusiei în treburile interne ale Moldovei”, a declarat preşedintele Asociaţiei Unirea - ODIP, Vlad Bileţchi.   

În faţa Ambasadei a fost adusă o căldare, colectând astfel bani pentru biletul de plecare a Armatei Federaţiei Ruse din Moldova, dar şi o armă care simbolizează instrumentul cu care am fost atacaţi şi ucişi moldoveni în 1992 în regiunea transnistreană.

Astăzi în Federaţia Rusă este sărbătorită Ziua Naţională. Declaraţia privind Suveranitatea Rusiei a fost adoptată pe 12 iunie 1990.

Comentarii

Ultimele Ştiri

31 mai: Ziua mondială fără tutun

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 13:40

31 mai: Ziua mondială fără tutun

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:55

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Un nou protest al veteranilor de război

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:29

Un nou protest al veteranilor de război

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Ştiri / Internaţional

31 Mai 2020 / 10:42

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Vezi arhiva