Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

10 Apr. 2020 / 13:59

Franţa a oferit un lot de ajutor Republicii Moldova

Ambasada Franţei a donat Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică un lot de consumabile necesare pentru activitatea laboratorului instituţiei, unde se fac testele pentru depistarea infecţiei de COVID-19. Lotul cuprinde 16 mii de vârfuri sterile cu filtru, dar şi mai multe seturi de eprubete minuscule care asigură calitatea procesului de testare, inclusiv pentru că nu permit contaminarea probelor, relatează Moldova 1.

„Acesta este un aspect foarte important în activitatea de laborator, totul trebuie să fie steril, să asigurăm calitatea şi să nu contaminăm proba, ca să avem un rezultat veridic. Avem aici nişte eprubete micuţe care sunt  sterile, libere de fermenţi care pot inhiba reacţia în care se face acel produs care noi îl extragem. În celelalte cutii avem vârfuri, care se îmbracă pe dozatoare”,  a spus Ala Halacu, şef Direcţie Diagnostic laborator.

„În acestă perioadă foarte dificilă prin care trece omenirea trebuie să ne solidarizăm, este momentul ca să facem bloc comun ca să luptăm toţi împreună contra acestei pandemii. În această luptă contra noului tip de coronavirus, UE şi Franţa vor fi mereu alături de Republica Moldova şi vom învinge împreună”, a declarat Pascal Le Deunff, ambasadorul Franţei în Moldova.

Potrivit autorităţilor franceze, această donaţie vine în susţinerea ajutorului pe care Uniunea Europeană îl acordă Republicii Moldova în lupta cu această epidemie.

Comentarii