Loading
ro en ru
Social
18 Ianuarie 2013 | 15:55
Garda de Onoare – mereu în formă
De plouă cu găleata sau ninge ca-n poveşti, ei sunt mereu în formă. Ne-am obişnuit să-i vedem la fiecare întâlnire sau sărbătoare oficială. Vorbim despre ofiţerii din Garda de Onoare a Armatei Naţionale. Cine ajunge să dea onor celor mai înalţi demnitari de stat, dar şi cum reuşesc să ne impresioneze cu tehnici perfecte aflaţi dintr-un reportaj în exlusivitate pentru Moldova 1.
Cartea de vizită a R. Moldovei,  aşa cum mai este numită Garda de Onoare, ascunde în spatele său o muncă enormă. Repetă de sute de ori acelaşi pas, aceiaşi mişcare, iar uneori şi un singur cuvânt le poate da totul peste cap.

Oricine poate fi ofiţer de onoare, tot ce se cere de la el este să fie disciplinat, chipeş şi înalt.

Deloc modeşti, ofiţerii ştiu că au fost aleşi pentru că  au cele mai bune calităţi atăt fizice, cât şi morale, şi profesionale. Să fii înalt şi frumos nu este îndeajuns. Ajung de onoare doar cei care rezistă psihologic. Procedura de selecţie e lungă, iar ofiţerii trebuie să se înarmeze cu răbdare.

Anul acesta Garda de Onoare va fi suplinită cu 11 ofiţeri, din  cei 34 înscrişi iniţial. Un asemenea concurs a Ministerul Apărării a mai organizat şi în 2003. Compania Gărzii de Onoare a fost creată prin ordinul Ministrului Apărării pe 22 iunie 1992.

Mai multe detalii vedeți în reportajul Mesager.
Cuvinte cheie:
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Zimbru Chişinău a obţinut un rezultat bun în deplasarea de la Sofia, şi speră la calificarea în runda următoare a Europa League. Meciul va avea loc, joi 24 iulie pe Stadionul Zimbru din capitală.
Dialog Social
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam