Loading
ro en ru
Social
18 Ianuarie 2013 | 15:55
Garda de Onoare – mereu în formă
De plouă cu găleata sau ninge ca-n poveşti, ei sunt mereu în formă. Ne-am obişnuit să-i vedem la fiecare întâlnire sau sărbătoare oficială. Vorbim despre ofiţerii din Garda de Onoare a Armatei Naţionale. Cine ajunge să dea onor celor mai înalţi demnitari de stat, dar şi cum reuşesc să ne impresioneze cu tehnici perfecte aflaţi dintr-un reportaj în exlusivitate pentru Moldova 1.
Cartea de vizită a R. Moldovei,  aşa cum mai este numită Garda de Onoare, ascunde în spatele său o muncă enormă. Repetă de sute de ori acelaşi pas, aceiaşi mişcare, iar uneori şi un singur cuvânt le poate da totul peste cap.

Oricine poate fi ofiţer de onoare, tot ce se cere de la el este să fie disciplinat, chipeş şi înalt.

Deloc modeşti, ofiţerii ştiu că au fost aleşi pentru că  au cele mai bune calităţi atăt fizice, cât şi morale, şi profesionale. Să fii înalt şi frumos nu este îndeajuns. Ajung de onoare doar cei care rezistă psihologic. Procedura de selecţie e lungă, iar ofiţerii trebuie să se înarmeze cu răbdare.

Anul acesta Garda de Onoare va fi suplinită cu 11 ofiţeri, din  cei 34 înscrişi iniţial. Un asemenea concurs a Ministerul Apărării a mai organizat şi în 2003. Compania Gărzii de Onoare a fost creată prin ordinul Ministrului Apărării pe 22 iunie 1992.

Mai multe detalii vedeți în reportajul Mesager.
Cuvinte cheie:
Comentarii:
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Radio Moldova Muzical va transmite în direct, de la Sala cu Orgă, Serata de creaţie a compozitorului Oleg Negruţa. Compoziţiile muzicale ale maestrului vor fi interpretate de Orchestra Naţională de Cameră, dirijată de Vladimir Andrieş; Corul Naţional de Cameră, dirijat de Ilona Stepan; Ansamblul de Acordeonişti, condus de Eugen Negruţa; Ansamblul ,,Barocco”, condus de Anna Strezeva; soliştii Cristian Florea (violoncel), Simion Duja ( clarinet), Igor Znatakov (saxofon, clarinet), Liliana Marin (mezzo soprană) şi Serghei Pilipeţchi (tenor).
Radio Moldova
Studioul mare al Casei Radio a fost astăzi neîncăpător pentru zeci de artişti profesionişti şi amatori din mai multe localităţi ale Moldovei. Peste 20 de formaţii artistice şi corale au evoluat în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Naţional al Cântecului şi Colindei Pascale. Unii artişti au prezentat cântece în premieră.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam