Ştiri

Sursa imaginii: deja24.ro

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

11 Feb. 2019 / 12:25

Guvernul a aprobat proiectul privind construcţia drumului de centură al municipiului Chişinău

Astăzi, Guvernul a aprobat hotărârea cu privire la iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Bank of Communication Со., Ltd. Shandong Provincial Branch, privind proiectul „Modernizarea şi construcţia drumului naţional M2, Drumul de centură al mun. Chişinău, sectoarele nr. 2, nr. 3 şi nr. 6”, care prevede reabilitarea a circa 50 km de drum, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Bank of Communication Co., Ltd. Shandong Provincial Branch reprezintă o continuitate a Proiectului de Susţinere a Programului în Sectorul Drumurilor implementat cu suportul Instituţiilor Financiare Internaţionale, care are drept scop susţinerea Republicii Moldova în reabilitarea reţelei de drumuri naţionale pentru a facilita transportul rutier, cât şi pentru a spori siguranţa şi capacitatea de gestionare a reţelei rutiere.

Pentru realizarea proiectului, Ministerul Economiei şi Infrastructurii a fost semnat un Memorandum de înţelegere cu compania China Railway 14 Bureau Group Co. LTD, prin care compania s-a angajat să depună tot efortul în asistarea obţinerii finanţării pe o durată de minim 15 ani la condiţii avantajoase, ca urmare a semnării unui contract de antrepriză internaţional pentru executarea lucrărilor de modernizare.

Iniţiativa de iniţiere a negocierilor asupra Acordului respectiv îi revine Ministerului Economiei şi Infrastructurii, în scopul realizării Proiectului de modernizare şi construcţia a sectoarelor lipsă a drumului naţional M2, Drumul de centură a municipiului Chişinău.

 

Comentarii