Ştiri

Sursa imaginii: facebook// Ion Ceban

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

26 Sep. 2020 / 12:11

În Chişinău se desfăşoară acţiuni de salubrizare

Sute de oameni au ieşit din casă în această dimineaţă pentru a curăţi zonele verzi în apropiere de locuinţele lor. Acţiunea are loc în cadrul campaniei de salubrizare „Marea curăţenie", care se va desfăşura pe parcursul întregii luni, informează Moldova 1.

De diminieaţă, edilul capitalei Ion Ceban împreună cu mai mulţi angajaţi ai primăriei au mers în parcul La izvor pentru a face curăţenie.

„În primul rând este oraşul nostru, al tuturor şi este foarte important să avem grijă de el, să contribuim, să curăţim atunci când este cazul şi cred că acţiunele de salubrizare în primul rând consolidează atitudinea civică a tuturor cetăţenilor. De acea, chiar îndemnăm chişinăuienii să se alăture acestei campanii”, a menţionat Angela Cutaseivici, viceprimar.

„Acţiunea este pentru a salubriza oraşul, pentru a atenţiona pe cei care fac murdărie să fie mai precauţi. Apropo, avem şi un regulament cu amenzi foarte dure pe care le vom aplica în curând. Avem deja peste o sută de procese-verbale, este vorba de sancţiunea pentru aruncatul gunoiului în locurile publice. Noi vrem ca oraşul să fie curat şi să arate ecologic, să fie verde. Eu mă bucur că astăzi mii de oameni din toate sectoarele au fost antrenaţi în acest proces şi au fost foarte receptivi la mesajul nostru. Planificăm să facem campania cu regularitate până pe 14 octombrie, iar după planificăm o campanie de înverzire a oraşului, să plantăm arbori, arbuşti, flori multianuale în diferite sectoare ale capitalei”, a menţionat Ion Ceban, primarul capitalei.

Şi oamenii susţin că astfel de acţiuni trebuie organizate mai des pentru ca oraşul să fie mereu curat.

„Aici e plajă, lumea mai vine cu bere, mai vine cu pungi, cu diferite obiecte din plastic, iar curăţenia este sănătate”;
„Să fie un oraş curat, să avem plăcere atunci când ne primblăm prin parc, să fie curat, să nu ne împedicăm în gunoi şi în crengi. Toată lumea trebuie să iasă, să fecem curăţenie împreună”;
„Noi respirăm şi trebuie să fim sănătoşi, de aceea şi facem curăţenie, este datoria fiecăruia. Este necesar şi în folosul societăţii, de mici trebuie să cultivăm educaţia şi să facem curat”, au spus oamenii.

Deșeurile acumulate de către participanţii la acţiune vor fi evacuate la Stația de transbordare de pe strada Uzinelor.

Autorităţile au anunţat că această campanie de salubrizare va fi organizată în fiecare weekend a următoarelor patru săptămâni. Cei care vor să se alăture campaniei de salubrizare a oraşului sunt aşteptaţi în parcul Valea morilor, parcul Valea trandafirilor, pădurea-parc Râşcani, Parcul La izvor ,dar şi alte spaţii verzi.

Comentarii